BIJELjINA: I NA VASKRS BEZ NOVOZARAŽENIH :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: I NA VASKRS BEZ NOVOZARAŽENIH


Bijeljina je epidemiološki stabilna i tokom vaskršnjih praznika jer nema novih slučajeva zaraze kovidom-19, pokazali su rezultati očekivanih testova čiju analizu je izvršio Institut za javno zdravstvo RS .

U bolničkom karantinu trenutno se nalazi jedno lice, dok je se u kućnom karantinu nalaze  32 osobe, navedeno je u izvještaju JZU „Sveti Vračevi“.

Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina, pod stručnim nadzorom u samoizolaciji se nalazi 384 lica, a 21 osoba je smještena u karantin Osnovne škole „Vuk Karadžić“. U karantinu Doma učenika za sada nema smještenih lica jer nema novih registrovanih slučajeva zaraze, dok se u karantinu na graničnom prelazu Rača nalaze tri osobe.

U protekla 24 časa Granični prelaz Rača prešlo je 19 vozila, dok su tri vozila prešla granicu na prelazu Pavlovića most. Komunalna policija je izvršila kontrolu deset lica u izolaciji i sva lica su pronađena na adresi. Policijska uprava Bijeljina je izdala četiri prekršajna naloga za lica koja su se kretala za vrijeme policijskog časa i jedan prekršajni nalog za kršenje zabrane kretanja za lica starija od 65 godina.

Gradski sanitarni  inspektor  izdao je dva rješenja o izolaciji, što je do sada ukupno 184  izdatih rješenja za izolaciju.

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije ističu da će i u narednom periodu biti nastavljeno sprovođenje mjera i aktivnosti kako bi se rizik od širenja virusa korona sveo na najmanju mjeru, a epidemiološka situacija u Bijeljini održala stabilnom.

​Poručuju da je da je od izuzetnog značaja da građani ostanu disciplinovani u narednom periodu i da poštuju preporuke ljekara, odnosno, naredbe Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije.