Obilježavanje Vaskrsa u vrijeme trajanja policijskog časa :: Semberija INFO ::

 

Obilježavanje Vaskrsa u vrijeme trajanja policijskog časa


Neobična situacija prati ovogodišnje obilježavanje najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa. Gradske ulice su prazne, bez automobila.



U centru grada policija kontroliše sve one koji su iz bilo kog razloga morali sjesti za volan automobila u vrijeme trajanja najdužeg policijskog časa. Pusti su trgovi, šetališta, plato ispred Sabornog hrama na Ledincima. Ne čuje se uobičajeni žamor djece u obližnjem dječijem parku.



Reporterska ekipa „Semberskih novina“ i portala Semberija info napravila je krug kroz Račansku, Beogradsku, Sremsku ulicu i uži centar grada. Nigdje na ulici pješaka ili automobila. Bijeljinci su u svojim domovima, gdje u najužem porodičnom krugu obilježavaju Vaskrs u uslovima pandemije virusa korona.



Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko – tuzlanski Fotije služio je Vaskršnju svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Presvete Bogorodice, poručivši prisutnim vjernicima, a bilo ih je svega pedesetak, da se nada da će naredne godine ovaj praznik, koji je suština pravoslavne vjere, biti proslavljen u hramovima ispunjenim vjernim narodom.

„Virus nas proganja. Zatvoreni smo u svojim domovima, ali ćemo prevazići i ovu pošast kako bi naša crkva ponovo bila puna“, istakao je vladika Fotije u vaskršnjoj besjedi.

Semberija info - Lj. Ljubojević