U funkciji objekat Centra za socijalni rad :: Semberija INFO ::

 

U funkciji objekat Centra za socijalni rad


Objekat Centra za socijalni rad u funkciji je od danas, 23. aprila 2020. godine, a gradonačelnik Mićo Mićić obišao je zaposlene u ovoj ustanovi.
 
- Radovi na izgradnji objekta počeli su 2014. godine, nakon poplava, a izgrađen je objekat od 2.540 metara kvadratnih i koštao je oko 3.100.000 KM. U okviru objekta je Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama, zbog čega sam zahvalan Vladi Japana i još nekim donatorima koji su nam donirali 650.000 KM, a ostalo smo obezbijedili iz kredita Svjetske banke sa grejs periodom od pet godina i rokom otplate 20 godina sa kamatom od jedan posto“, rekao je Mićić.



On je dodao će Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama početi kada epidemiološka situacija bude sigurna i dodao da je u drugoj polovini zgrade prostor za Savez opština i gradova i Direkciju za izgradnju grada.



Direktor Centra za socijalni rad Milorad Sofrenić je rekao da su ispoštovani svi standardi i da je Centar u punoj funkciji.

- Objekat je funkcionalan za rad i mnogo će olakšati i rad sa stankama, odnosno, korisnicima prava. Za Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama biće neophodno zaposliti stručan kadar, što ćemo do jeseni i učiniti“, rekao je Sofrenić. On je naglasio da je proteklih dana, zbog novonastale situacije,  primjetan obim posla po pitanju invalidnina, zatim iz oblasti dječije zaštite, materinskog dodatka, a povećan je i broj lica koja imaju potrebu za tuđu njegu i pomoć, kao i drugih koji su u stanju socijalne potrebe.

Semberija info - O. Stjepanović