NIČE DRVORED PORED REKONSTRUISANOG KANALA DAŠNICA :: Semberija INFO ::

 

NIČE DRVORED PORED REKONSTRUISANOG KANALA DAŠNICA


Foto: InfoBijeljina
Uprkos izraženoj epidemiji virusa korona, radnici bijeljinskog „Buk prometa“ ne prekidaju radove na uređenju i regulaciji kanala Dašnica  kroz šire gradsko jezgro.

Ovih dana počela je i sadnja drvoreda pored rekonstruisanog dijela kanala.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić podsjetio je da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi RS obezbijedilo 4,6 miliona KM za regulaciju kanala Dašnica, te da bi do kraja građevinske sezone radovi trebalo da budu okončani.

„Kanal će biti rekonstruisan u ukupnoj dužini od 3,1 kilometar. Ovih dana zasadili smo 137 sadnica javora i drugog parkovskog drveća. Predstoje nam radovi na uređenju galerija iznad kanala koje treba lijepo da izgledaju, ukrašene muralima ili na drugačiji način. Kada se riječno korito ispuni drinskom vodom, vjerujem da će ovo biti jedan od ljepših dijelova grada“, istakao je gradonačelnik Mićić.

Mićić je tom prilikom naglasio da će Gradska uprava, nakon završetka svih planiranih radova, preuzeti gazdovanje zelenim površinama, u smislu redovnog košenja trave i čišćenja površina oko kanala.

Semberija info (Lj.Ljubojević)