Slava u vrtiću "Čika Jova Zmaj" :: Semberija INFO ::

 

Slava u vrtiću "Čika Jova Zmaj"


U Dječijem vrtiću ,,Čika Jova Zmaj" svečano je proslavljena krsna slava Sveti arhangel Mihail, zaštitnik ove predškolske vaspitno-obrazovne ustanove. Bogat kulturno-zabavni program, koji su priredili vrtićki mališani i njihovi vaspitači, uljepšao je slavlje i oduševio sve prisutne. 
Obred rezanja slavskog kolača obavio je protojerej stavrofor Zoran Petrović koji je rekao da obilježavanje Svetog arhangela Mihaila, Aranđelovdan, u dječijem vrtiću pokazuje spremnost ove ustanove da se bori za prave vrijednosti. 
-Slavu je posebno lijepo slaviti sa djecom, a posebno, i još više, ovu slavu slaviti sa anđelima, ukazao je protojerej stavrofor Zoran Petrović, savjetujući vaspitače i roditelje da budu smireni i tako djeci daju dobar primjer uspješnog življenja. 
Direktor Dječijeg vrtića ,,Čika Jova Zmaj" Slaviša Vujanović sa zadovoljstvom je istakao da je protekla godina za ovu predškolsku ustanovu bila veoma uspješna.
-Danas je svečan i značajan dan za sve zaposlene u našoj ustanovi, zato se svima vama, dragi prijatelji i saradnici, zahvaljujem na posjeti i učešću u ovoj našoj radosti, rekao je Vujanović koji je precizirao da je u vrtiću ,,Čika Jova Zmaj" svake godine veliki broj mališana, da ih je ove godine oko 500 i  da su raspoređeni u pet objekata. Tri objekta su u Bijeljini, a po jedan u Dvorovima i Novom Naselju Janja.
Zaposleni u ovom vrtiću, koji je najstarija predškolska ustanova u Bijeljini, ističi da u realizaciji utvrđenih zadataka imaju veliku podršku i pomoć lokalne zajednice, a pohvalili su se i izuzetno dobrom saradnjom sa drugim vrtićima na području grada.