BIJELjINA: Gradski štab predlaže ublažavanje mjera privredi i penzionerima :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Gradski štab predlaže ublažavanje mjera privredi i penzionerima


S obzirom na izuzetno povoljnu epidemiološku situaciju u Bijeljini, odnosno da je od 3. aprila samo kod jedne osobe registrovana zaraza virusom korona, Gradski štab za vanredne situacije uputio je Republičkom štabu za vanredne situacije preporuku za ublažavanje mjera koje se odnose na rad privrednih subjekata u Semberiji.
 
- Smatramo da su mali broj zaraženih i negativni rezultati koji svaki dan stižu u Bijeljinu iz Instituta za javno zdravstvo RS stvorili uslove za početak rada određenih djelatnosti u našem Gradu, naravno uz poštovanje propisanih sanitarno-higijenskih mjera. Zbog toga smo uputili prijedlog Republičkom štabu za vanredne situacije da omogući rad svim privrednim djelatnostima, osim ugostiteljskim objektima, kozmetičkim i frizerskim salonima, fitnes centrima, svadbenim salonima i dječijim igraonicama jer u ovim djelatnosima dolazi do bliskog kontakta korisnika i pružalaca usluga – istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

On je pojasnio da ukoliko preporuke Gradskog štaba za vanredne situacije budu prihvaćene, kupcima u prodavnicama odjeće i obuće neće biti dozvoljeno da robu probaju u radnjama.

 - Takođe, vlasnici radnji koje počnu sa radom imaće obavezu da istaknu zabranu ulaska više od jedne osobe u poslovni prostor, ukoliko je manji od 20 metara kvadratnih. Obavezno nošenje zaštitne maske i rukavica u svim javnim objektima i dalje ostaje na snazi – pojasnio je Mićić.

Pored mjera koje se odnose na privredu, Gradski štab je uputio i preporuku da se penzionerima omogući izlazak svakim danom od 7:00 do 10:00 časova ujutru, uz poštovanje svih do sada naloženih mjera zaštite.

Grad Bijeljina