ŠKOLA STRANIH JEZIKA U DOBA EPIDEMIJE :: Semberija INFO ::

 

ŠKOLA STRANIH JEZIKA U DOBA EPIDEMIJE


Zbog epidemije, koja se odrazila na sve pore društva, radikalno je promijenjen i način rada obrazovne ustanove „Anglija“. Vlasnica, Verica Amidžić kaže da su oformili potpuno novu „Onlajn Angliju“.

-Da mi je neko prije dva mjeseca rekao da ćemo tako raditi, ja bih mu „mjerila temperaturu“, ali smo brzo shavtili da moramo da pozovemo naše polaznike, obavijestimo ih da je nastava obustavljena i da ćemo početi onlajn nastavu. Od 1. aprila smo prešli na rad sa grupama putem interneta, učionice smo prenijeli u kuće nastavnika i polaznika, a takav način rada je za sada najsigurniji i jedini koji je moguć“, kaže Amidžićeva. Ova obrazovna ustanova funkcioniše i u ovim vanrednim okolnostima, na izvanredan način, a Amidžićeva ističe da se istivremeno bore da zadrže nastavni kadar i obezbijede redovan prihod.

-Mi nismo javni sektor, te se ne možemo osloniti ni na koga. Nakon 25 godina postojanja i sprovođenja klasičnog tipa nastave, sada smo u poziciji da se borimo za opstanak poslovanja.“ Anglija“, kao i druge privatne škole stranih jezika živi isključivo od kurseva koje organizuje. Na onlajn nastavu, zbog različitih razloga, nisu uspjeli da se priključe svi naši polaznici, a da ti razlozi ne bi bili finansijske prirode, i pored smanjenja obima posla, omogućili smo znatan popust i tako pokazali slidarnost zbog ove , za mnoge roditelje nezavidne situacije“, kaže Amidžićeva.