BIJELjINA: Stočna pijaca uskoro ponovo u funkciji :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Stočna pijaca uskoro ponovo u funkciji


Bijeljinska Stočna pijaca, kojom gazduje preduzeće „Grad“, počeće raditi od utorka, petog maja, u vremenskom intervalu od 6 do 13 časova, usaglašeno je u Gradskom štabu za vanredne situacije.

Direktor preduzeća „Grad“ Radenko Lukić kaže da je utorak, inače, tradicionalno pazarni dan u Bijeljini, što se tiče Stočne pijace, ali su farmeri i poljoprivredni proizvođači prije pandemije virusa korona, u jednom dužem vremenskom intervalu, svoje proizvode i živu stoku uglavnom na pijacu dovozili ponedjeljkom.



„Naša je namjera i želja da utorak i dalje bude pazarni dan, te će u tom smislu i kontrola prometa žive stoke biti pojačana, kako bi se ispoštovala ova odluka“, kaže Lukić.

Što se tiče Kvantaške pijace, prema odluci Republičkog kriznog štaba od prvog aprila ove godine na snazi je odluka da kvantaška pijaca radi od sedam do 15 sati, ali je naš prijedlog bio da Kvantaška pijaca radi u vremenskom intervalu od 5,30 do 13,30 sati, te iščekujemo da će Gradski krizni štab taj prijedlog i uvažiti“, kaže Lukić.

Ovih dana i zakupci poslovnih prostora u velikoj hali Agrotržnog centra „Knez ivo od Semberije“ pripremaju svoje lokale za početak rada, što je najavljeno za četvrti maj.

Semberija info - Lj. Ljubojević