BIJELjINA: Epidemiološka situacija zadovoljavajuća :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Epidemiološka situacija zadovoljavajuća


Epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona i dalje je zadovoljavajuća, na području grada Bijeljina do jutros u 9.00 časova nema novozaraženih, a tokom dana se očekuje rezultat za jedno testirano lice, poručili su iz JZU „Sveti Vračevi“.
 
Jedno zaraženo lice smješteno je u karantin u Domu učenika i narednih dana očekuje se da bude ponovo testirano na virus korona. Sedamnaest lica nalazi se u bolničkoj izolaciji, osam pod kućnim nadzorom, a u bolničkom karantinu nema pacijenata.
 
U samoizolaciji, pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina, trenutno je 368 osoba, od kojih je 58 u lokalnom karantinu u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, dok u karantinu u Rači trenutno nema lica koja čekaju na rezultate uzetih uzoraka.
 
Bolnica „Sveti Vračevi“ do sada je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske dobila rezultate za 398 testiranih lica iz Semberije, a Dom zdravlja Bijeljina za 245 lica.
 
Prema podacima Odsjeka za civilnu zaštitu Grada Bijeljina, granični prelaz Rača u prethodna dvadeset i četiri časa prešlo je 47 vozila, Pavlovića most šest, dok su sanitarni inspektori na Rači izdali 14 rješenja za izolaciju.
 
Pripadnici policijske uprave Bijeljina izdali su 16 prekršajnih naloga za lica koja su prekršila zabranu kretanja u vrijeme policijskog časa, kao i za 12 lica koja nisu poštovala Uredbu o korištenju lične i zaštitne opreme.
 
Gradski štab za vanredne situacije i komandant Štaba Mićo Mićić pozvali su građane da budu strpljivi i nastave sa poštovanjem donesenih mjera borbe protiv virusa korona, posebno zbog toga što bi narednih dana dosadašnje zabrane na području grada trebalo da budu svedene na minimum.

​Grad Bijeljina