Na 22. sjednici o budžetu za narednu godinu :: Semberija INFO ::

 

Na 22. sjednici o budžetu za narednu godinu


Redovna 22. sjednica Skupštine grada Bijeljina biće održana 30. novembra, a jedna od tačaka dnevnog reda biće prijedlog budžeta za 2019. godinu, izjavio je predsjednik lokalnog parlamenta Slaviša Marković nakon međustranačkog sastanka predstavnika parlamentarnih političkih stranaka u Skupštini grada.
 
,,Razmatraćemo izvršenje budžeta grada Bijeljina za 2018. godinu za prvih devet mjeseci, nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu, kao i prijedlog budžeta za 2019. godinu. Očekujemo da nakon procedure u Skupštini grada i dobijenih saglasnosti od resornog ministarstva, te poslije javnog uvida i rasprave koji će trajati nekih 15 dana, usvojimo budžet i uspješno završimo godinu'', rekao je Marković.
 
On je naveo da je jedna od 14 tačaka dnevnog reda preusmjeravanje kreditnih sredstava za eksproprijaciju drinskog nasipa u eksproprijaciju za gasovod, s obzirom na to da navedena sredstva nisu potrošena u ovoj kalendarskoj godini.
 
,,Kada je riječ o infrastrukturi, od Revizije smo dobili instrukciju da moramo izraditi strategiju razvoja puteva na području grada Bijeljina za period od 2018. do 2027. godine. Osim ovoga, na najavljenoj sjednici očekujemo nove odbornike – Ivanu Petričević iz SDS-a i Aleksandra Đurđevića iz SNSD-a'', dodao je Marković.
 
A.Lj.