MILOVANOVIĆ: POD EPIDEMIOLOŠKIM NADZOROM 374 OSOBE :: Semberija INFO ::

 

MILOVANOVIĆ: POD EPIDEMIOLOŠKIM NADZOROM 374 OSOBE


Trenutno u Bijeljini pod epidemiološkim nadzorom imamo 374 osobe, a u tu brojku ulazi i 49 osoba koje se nalaze u lokalnom karantinu u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, izjavio je Duško Milovanović, direktor Doma zdravlja Bijeljina nakon današnje sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

„U lokalnom karantinu sve osobe su bez tegoba. U skladu sa protokolom, vrše se redovna testiranja, a nakon dobijanja negativnih rezultata testiranja, te osobe su upućuju u kućni karantin gdje provode narednih četrnaest dana. S obzirom na nešto veći broj posjeta Domu zdravlja, želimo podsjetiti građane na poštovanje važećih procedura koje su na snazi. Prije dolaska u Dom zdravlja, obavezno je telefonsko kontaktiranje sa Porodičnom medicinom i dogovaranje oko eventualnog dolaska u Dom zdravlja. Nakon dolaska u Dom zdravlja, obavezno je javljanje na trijažne punktove, gdje će biti izvršene provjere, da li pacijent ima zaštitnu opremu, da se izmjeri temperatura, popuni epidemiološka anketa i nakon toga odluči gdje će se pacijent uputiti, da li porodičnom ljekaru ili u neku od ambulanti za respiratorne infekcije, odnosno u izolaciju“.

Doktor Milovanović je istakao da je to izuzetno važno, jer se želi održati stabilna epidemiološka situacija i sačuvati zdravlje i pacijenata i zdravstvenih radnika.

„Moramo izdržati još izvjesno vrijeme i ne smijemo popuštati, kada je riječ o samodisciplini i preporučenim mjerama, jer će od toga zavisiti konačan ishod ove epidemije. Zahvalio bih se građanima na dosadašnjoj saradnji, jer je očigledno da disciplinovano i odgovorno poštuju preporuke koje se svakodnevno upućuju iz Gradskog i Republičkog štaba za vanredne situacije“, istakao je Duško Milovanović, direktor Doma zdravlja Bijeljina.

Semberija info (Lj.Ljubojević)