NEPROMIJENjENA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA, 13 NALAZA NEGATIVNO :: Semberija INFO ::

 

NEPROMIJENjENA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA, 13 NALAZA NEGATIVNO


U Bijeljini je nepromijenjena epidemiološka situacija prouzrokovana pandemijom virusa korona. Dva zaražena lica nalaze se u karantinu u Domu učenika, a iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske do jutros u 9.00 časova stiglo je 13 negativnih rezultata.
 
Iz Bolnice „Sveti Vračevi“ saopštili su da očekuju još 27 rezultata testiranja na prisutnost kovida-19, kao i jedan retest.
 
Na osnovu podataka gradskog Odsjeka za civilnu zaštitu, u bolničkoj izolaciji nalazi se 13 lica, sedam osoba je u kućnom nadzoru, dok u bolničkom karantinu nema pacijenata. Pod stručnim nadzorom u samoizolaciji je 336 lica, a 42 lica smještena su u karantin u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“. U karantinu u Rači trenutno se nalazi 27 osoba, od kojih je troje sa područja Semberije.
 
Bijeljinska Bolnica do sada je poslala u Banjaluku ukupno 515 uzoraka uzetih od lica za koja se sumnja da su zaražena virusom korona, a Dom zdravlja Bijeljina 305 uzoraka.
 
U prethodna 24 časa granični prelaz Rača prešlo je 167 vozila, Pavlovića most 58 vozila, a sanitarni inspektori na Rači izdali su šest rješenja o izolaciji.
 
Pripadnici Policijske uprave Bijeljina izdali su tri prekršajna naloga za lica koja su prekršila zabranu kretanja u vrijeme policijskog časa, a kažnjeno je i 10 lica koja nisu koristila zaštitne maske i rukavice na javnim površinma, kao i jedna osoba koja je prekršila mjeru izolacije.
 
Komunalna policija kontrolisala je 29 lica u izolaciji i sva su pronađena na njihovim adresama. Gradski zdravstveni inspektor do sada je izdao ukupno 200 rješenja o izolaciji.