Studenti iz Semberije biće testirani na virus u Zvorniku :: Semberija INFO ::

 

Studenti iz Semberije biće testirani na virus u Zvorniku


Prema trenutnim informacijama, testiranje na virus korona studenata iz Semberije koji pohađaju visokoškolske ustanove u inostranstvu, biće vršeno isključivo u Područnoj jedinici Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske u Zvorniku. Prije testiranja studenti treba da popune upitnik koji je objavljen na internet-stranici Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, kako bi bili upisani u elektronsku bazu – saopšteno je na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.
 
Vlada Republike Srpske najavila je da će omogućiti besplatno testiranje za sve studente iz Srpske koji studiraju u inostranstvu, ako im je za odlazak na studije potreban negativan test.
 
Studenti mogu da popune upitnik klikom na sljedeću vezu na internet-stranici Ministarstva: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfUOB7u59eDcAKRlljy21iNyyZgInAUu5fDC9XzIBQB6O75Ng/viewform
 
U karantinu u Domu učenika u Bijeljini, gdje su smještena lica koja su zaražena kovidom-19, osim pacijenta koji je nedavno vraćen sa liječenja iz Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka, od jutros se nalazi i osoba iz Ugljevika. Oba lica su bez simptoma zaraze.
 
U bolničkom karantinu nema pacijenata, u bolničkoj izolaciji je 15 lica, u kućnoj osam, a Bolnica „Sveti Vračevi“ do sada je dobila rezultate za 541 testiranu osobu.
 
Pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja nalazi se 346 lica, karantin u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ juče je zatvoren, a ova zdravstvena ustanova do jutros je posredstvom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske testirala 328 osoba.
 
U prethodna 24 časa sanitarni inspektori na graničnom prelazu Rača izdali su 25 rješenja o izolaciji, a na Pavlovića mostu osam rješenja.
 
Pripadnici Policijske uprave Bijeljina izdali su 12 prekršajnih naloga za lica koja su prekršila zabranu kretanja u vrijeme policijskog časa, za četiri lica starija od 65 godina koja nisu poštovala zabranu kretanja, dok je osam lica dobilo prekršajne naloge jer nisu koristila zaštitne maske i rukavice.
 
Komunalna policija kontrolisala je 33 lica u izolaciji i sva su bila na svojim adresama, a gradski zdravstveni inspektor do sada je izdao 212 rješenja o izolaciji.

​Grad Bijeljina