IZVJEŠTAJ GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE ZA 16. MAJ :: Semberija INFO ::

 

IZVJEŠTAJ GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE ZA 16. MAJ


Epidemiološka situacija u Bijeljini je zadovoljavajuća i prema podacima iz JZU „Sveti Vračevi“ u bolničku izolaciju je smješteno četrnaest lica, u kućnoj izolaciji se nalazi osam osoba, a bolnički karantin je prazan. U Domu učenika su dva lica, iz Bijeljine i Ugljevika, pozitivna na virus korona, a njihovo zdravstveno stanje je dobro i nemaju simptome zaraze.

Iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske u gradskoj Bolnici očekuju rezultate testiranja za 23 osobe, a do sada je testirano 565 lica.

Pod stručnim nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja je 198 osoba, a ova zdravstvena ustanova je testirala ukupno 328 lica.

U protekla 24 časa nadležni republički zdravstveni inspektor izdao je na graničnom prelazu Rača 37 rješenja o izolaciji, dok je na Pavlovića mostu izdato šest rješenja.

Pripadnici policijske uprave Bijeljina kaznili su osam lica koja nisu koristila ličnu zaštitnu opremu (maske) i jedno lice koje je prekršilo mjeru samoizolacije. Komunalna policija Grada Bijeljina kontrolisala je 35 lica u izolaciji i sva su bila na svojim adresama

Komunalna policija je izvršila kontrolu 26 lica u izolaciji i sva lica su pronađena na adresi.

Gradski zdravstveni inspektor do sada je izdao 212 rješenja o izolaciji.