Gradonačelnik Mićić potpisao ugovore o sufinansiranju 26 projekata :: Semberija INFO ::

 

Gradonačelnik Mićić potpisao ugovore o sufinansiranju 26 projekata


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas je potpisao ugovore o sufinansiranju 26 projekata, ukupne vrijednosti 43.500 KM,  sa predstavnicima udruženja iz oblasti ekologije, zaštite nacionalnih manjina, zaštite osoba sa invaliditetom i sa predstavnicima udruženja iz drugih oblasti društvenog djelovanja.



„Ovo je nastavak ranije započetog posla oko potpisivanja ugovora za odobrene projekte, za koje je konkurs raspisan prije nekoliko mjeseci. Ukupno je 85 nevladinih organizacija i udruženja građana konkurisalo za sredstva iz budžeta na osnovu predloženih projekata. Od njih 85, ukupno je 56 nevladinih organizacija ispunilo uslove i kriterijume za dodjelu sredstava. Nakon što smo potpisali ugovore sa 30 sportskih udruženja i organizacija, udruženja iz oblasti kulture i omladinskog djelovanja, sada potpisujemo još 26 ugovora. Riječ je o pojedinačnim iznosima od 1.200 do 2.300 KM. Ova udruženja predstavljaju sponu između Gradske uprave i građana i zbog toga su nam oni itekako bitni“, izjavio je gradonačelnik Mićić.



Milorad Jović, tehnički sekretar Koalicije KOLOSI, kaže da je šest udruženja iz ove koalicije dobilo sredstva za svoje projekte, što je izuzetno važno za nastavak ranije započetih aktivnosti. Projekti su odobreni za udruženja koja se bave problemima djece s poteškoćama, osoba sa tjelesnim invaliditetom, kao i neka udruženja žena. Za nas su ova sredstva izuzetno važna, jer u gradu imamo sve više onih kojima je neophodna pomoć. Odobrena sredstva se moraju opravdati i utrošiti na korektan način“, izjavio je Jović.

Dragomir Perić, predsjednik Udruženja „Vidik“, kaže da je ovo udruženje konkurisalo sa projektom „ Generalna strategija u prevenciji narkomanije, nasilja u porodici i maloljetničke delinkvencije u lokalnoj zajednici“, što podrazumijeva organizovanje edukativnih predavanja u školama i na nivou lokalne zajednice.

„Mi smo i do sada organizovali edukativna predavanja sa učenicima i njihovim roditeljima, te smo edukovali oko 2.000 učenika, 850 roditelja, te oko 450 žena iz različitih političkih stranaka, želeći da skrenemo pažnju na opasnost koja prijeti od narkomanije na ovom području. Poznato je da je droga već odavno „ušla“ i u školska dvorišta u osnovnim i srednjim školama. Sa narkomanijom, ruku pod ruku, ide i porodično nasilje i maloljetnička delinkvencija“, kaže Perić.

Semberija info - Lj. Ljubojević
Foto - B. Milošević