MIĆO MIĆIĆ OZVANIČIO POČETAK RADA NOVOFORMIRANE STRANKE :: Semberija INFO ::

 

MIĆO MIĆIĆ OZVANIČIO POČETAK RADA NOVOFORMIRANE STRANKE


Početak rada Stranke demokratske Srpske Semberija- Mićo Mićić u renoviranim prostorijama u Bijeljini svečano je ozvaničen u renoviranim stranačkim prostorijama u Ulici Atinska 2.

- Stranke demokratske Srpske Semberija je stranka desnog centra, stranka koja u u svom nazivu ima tri ključna prioriteta, demokratiju, privrženost nacionalnim interesima Republike Srpske i posebno Semberije, a tu podrazumijevamo i saradnju sa našom maticom Srbijom“, rekao je predsjednik novoformirane stranke Mićo Mićić.On je naglasio da je ovo nova stranka u kojoj će biti „malo klasične politike, a  mnogo posvećenosti problemima običnih ljudi“.

-Uspjeh svake političke partije suštinski samo zavisi od toga, koliko je ona posvećena pitanjima građana, odnosno, od toga, koliko građani prepoznaju tu iskrenu posvećenost. Ovo neće biti politika koja laže svoje građane ili svađa i dijeli ljude. Ovo će biti politika koja ujedinjuje i okuplja političke subjekte u zajedničkom cilju ostvarivanja potreba i interesa građana“, naglasio je Mićić.  On je istakao da da nije formirao stranku iz ličnog nezadovoljstva, niti zato što SDS nije računao na njega.

-Problemi su nastali u pristupu političkog djelovanja stranke. Ja sam ponudio viziju boljeg razvoja Bijeljine koja mora da počiva na širokoj političkoj podršci i političkom jedinstvu. Svih proteklih 15 godina, zastupao sam taj princip, ali SDS, prije bih rekao, njeno rukovodstvo, bilo je protiv tog pristupa i SDS je proglasio borbu protiv SNSD-a i Milorada Dodika kao jedini prioritet te politike“, rekao je Mićić i naglasio da se, kako je rekao, „ta ogoljela borba za vlast radi vlasti, za SDS pokazala potpuno bezuspješnom“.

-Isključivost i odsustvo brige o građanima, dovelo je SDS u ovakvu situaciju, tako da su bila samo dva izbora: da me rukovodstvo stranke podrži u namjeri da napravim široku koaliciju kao politički okvir razvoja naše lokalne zajednice, ili da svoje uske političke interese stavi ispred toga. Oni su se opredijelili za ovo drugo i zato danas imamo novu političku stranku koja će funkcionisati na principima saradnje polotičkog okupljanja i jedinstva, a ne podjelama i konfliktima“, poručio je Mićić. Početku rada Stranke demokratske Srpske Semberija- Mićo Mićić, prisustvovali su predstavnici političkih subjekata, privrednih subjekata i mediji.