BLAŽE MJERE – VIŠE VJENČANjA :: Semberija INFO ::

 

BLAŽE MJERE – VIŠE VJENČANjA


U skladu sa povoljnom epidemiološkom situacijom, Matična služba Grada Bijeljina je ublažila preventivne mjere i dozvolila vjenčanja subotom i nedjeljom u prostorijama Centra za kulturu "Semberija", a prethodnog vikenda u Sali za vjenčanja sklopljena su četiri braka.
 
Šef gradskog Odsjeka za matične poslove i poslove mjesnih kancelarija Dragana Ljubojević kaže da su mladenci koji su zakazali svadbe tokom maja i juna, morali da ih odgode za septembar.
 
Prema njenim riječima, od 16. marta do 11. maja obavljeno je samo devet vjenčanja uz minimalan broj prisutnih – matičar, odbornik i dva svjedoka.
 
- Zbog pandemije su datumi mnogih vjenčanja pomjereni za septembar i već je nastupila gužva, pa će nam trebati dobra organizovanost da bismo svima izašli u susret. Polako se ukidaju mjere koje su bile na snazi proteklih mjeseci i tako i naša Matična služba već dva vikenda obavlja vjenčanja i u Centru za kulturu, a ne samo utorkom i četvrtkom u kancelariji Službe, kako je bio slučaj proteklih mjeseci zbog virusa korona – ističe Ljubojevićeva.
 
Ona je dodala da je nakon ukidanja mjera u skladu sa naredbama Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije, primjetno povećanje broja zahtjeva za sklapanje brakova na području Grada Bijeljina.