BIJELjINA - Međustranački sastanak: Sjednica Skupštine 18. juna :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA - Međustranački sastanak: Sjednica Skupštine 18. juna


Redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina biće održana 18. juna, dogovoreno je međustranačkom sastanku. Aktuelni predsjednik Skupštine Slaviša Marković, rekao je da termin usaglašen sa predstavnicima svih političkih partija.

- Redovna 37. sjednica održaće se u Centru za kulturu, a na dnevnom redu će biti 34 tačke dnevnog reda, a među njima su i rebalans budžeta, kao i izvršenje budžeta za 2019. godinu.  Pred odbornicima će se naći i izvještaji nekoliko ustanova,  među kojima su Centar za socijalni rad, Centar za kulturu i SKUD „Semberija“, rekao je Marković. On je naglasio da očekuje usvajanje rebalansa budžeta, kako bi se nastavila realizacija kapitalnih projekata.

- Što se tiče predstojeće sjednice, nezvanično mogu reći da postoji mogućnost da će doći do promjene skupštinske većine. Ono što mogu zvanično reći je da nisam ništa ni do sada opstruisao, tako da sam odmah po dostavljenim potpisima za održavanje sjednice, postupio po Poslovniku i zakazao međustranački sastanak. Nije mi namjera da pravim bilo kakve probleme, ne pada mi takvo što na pamet, jer iza mene je 36 održanih sjednica i moj obraz je čist. Bez obzira ko će biti predsjednik Skupštine, moj cilj je da Grad Bijeljina funkcioniše“, rekao je Marković.

Predsjednik GO SNSD Nedeljko Ćorić izrazio je očekivanje da će sjednica biti efikasna, te da će SNSD nakon predstojeće sjednice postati dio nove skupštinske većine u Bijeljini.

- Skupštinska većina će se implementirati u skladu sa Sporazumom koji je napravljen sa gradonačelnikom Mićom Mićićem i SDSS, tako da ćemo imenovati novog zamjenika gradonačelnika i predsjednika Skupštine, a to znači i da će doći do promjene dnevnog reda na samoj sjednici Skupštine“, rekao je Ćorić. On je naglasio da će u narednom periodu mnogo toga biti urađeno na poboljšanju kvaliteta života građana, da se izvršiti revizija poslovanja javnih preduzeća i ustanova, da se izvrši prenos AD „Grad“ na lokalnu zajednicu, da se dio kredita „Vodovoda  i kanalizacije“ prenese na republički novo, kako bi se moglo omogući da građani imaju nižu cijenu vode.

- Cilj nam je da period pred nama, bude period realizacije projekata koji su u interesu svih građana, da sinergija lokalne i republičke vlasti bude vidna u svim segmentima koji su u interesu kvalitetnijeg života i intenzivnog razvoja grada“, rekao je Ćorić.

Semberija info - O. Stjepanović
​Foto - B. Milošević