U TOKU UREĐENjE JAVNIH POVRŠINA - Radiša kosi travu :: Semberija INFO ::

 

U TOKU UREĐENjE JAVNIH POVRŠINA - Radiša kosi travu


Ovih dana u toku je uređenje javnih površina na području gradskih mjesnih zajednica i u selima Semberije. 
Trenutno radnici DOO ,,Radiša'' kose travu na javnim površinama kao što su prostori oko domova kultura, čitaonica i slična mjesta. Danas su, u prijepodnevnim satima, radnici DOO ,,Radiša'' kosili travu u mjesnim zajednicama Čađavica i Dragaljevac. U toku je košenje trave i na putnim pojasevima, a taj posao je povjeren firmi ,,DIS kompani''. Za uređenje putnih pojaseva i prvi ciklus košenja ambrozije, Gradska uprava je izdvojila 116.000 KM.

Na području grada Bijeljina u toku su i aktivnosti na redovnom održavanju puteva i ulica koje se, u skladu sa planom rada gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne, provode svake godine. 
Za radove na pošljunčavanju lokalnih makadamskih puteva i gradskih ulica u iz gradskog budžeta je izdvojeno 140.000 KM. Pored navedenih sezonskih radova radova, za sanaciju udarnih asfaltnih rupa na gradskim ulicama i vangradskim putevima, koja se vrši tokom cijele godine, izdvojeno je 180.000 KM.

​Redovno održavanje vertikalne i svjetlosne signalizacije izvodi se u kontinuitetu do 31. decembra, a vrijednost potpisanih ugovora sa izvođačima je oko 97.000 KM. Iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine za naredni period najavljuju i početak izvođenja radova na održavanju horizontalne saobraćajne signalizacije, u vrijednosti od 100.000 KM.