Pomoć ugostiteljima i zakupcima kioska i tezgi na javnim površinama :: Semberija INFO ::

 

Pomoć ugostiteljima i zakupcima kioska i tezgi na javnim površinama


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, sa saradnicima, organizovao je sastanak sa vlasnicima ugostiteljskih objekata, zakupcima kioska i tezgi na javnim površinama, koji su, kako je istakao, bili i najveći gubitnici u proteklim mjesecima, dok je trajala pandemija virusa korona.



„Tražimo način da pomognemo vlasnicima ugostiteljskih objekata, kako bi nastavili rad i kako ne bi otpuštali radnike. Ranije smo donijeli odluku da zakupci poslovnih prostora, koji su u vlasništvu grada, ne plaćaju zakupninu za mart, april i maj. Donijeli smo odluku i o produženju roka otplate zakupnine za one koji su kasnili sa plaćanjem. Sada smo odlučili da zakupcima poslovnih prostora u vlasništvu grada, takse za bašte i za zauzeće javnih površina smanjimo za 80 odsto, dok će zakup za kioske i tezge na javnim površinama biti smanjen za 50 odsto do kraja kalendarske godine“, izjavio je Mićić, naglasivši da su to ugostitelji i korisnici poslovnih prostora, kioska  i tezgi, prihvatili s velikim odobravanjem.

„Što se tiče velikih turističko – ugostiteljskih kapaciteta, kao što je „Etno – selo „Stanišići“, „Globus“ i Banja „Dvorovi“, njima ćemo pomoći tako što će od prvog jula ponovo profunkcionisati turistički vozić i svi koji se budu vozili ka Etno – selu „Stanišići“, prema „Globusu“ i bazenima Banje „Dvorovi“, imaće besplatnu vožnju do kraja ove godine. Grad će snositi troškove održavanja turističkog vozića, te ćemo na taj način pomoći ovim preduzećima“, izjavio je Mićić. 

Anđelko Stjepanović, ugostitelj, kaže da podržava napore Gradske uprave da na ovakav način pomognu ugostiteljima, istakavši da je prije pojave pandemije virusa korona pokrenut zanimljiv projekat turističkog mapiranja grada Bijeljina, u smislu razvoja pojedinih segmenata turizma i turističke ponude.

„Predložili smo zatvaranje pojedinih ulica, u kojima se nalazi više ugostiteljskih objekata, na jedan dan. Tokom tog dana i večeri na tim lokacijama bi se organizovali koncerti, pozorišne predstave za djecu i odrasle, ali i drugi zanimljivi sadržaji. Vjerujem da će se ta ideja uskoro i realizovati“, kaže Stjepanović.

Semberija info - Lj. Ljubojević
Foto - B. Milošević