PRIJEM ZA UČESNIKE TAKMIČENjA RITAM EVROPE :: Semberija INFO ::

 

 PRIJEM ZA UČESNIKE TAKMIČENjA RITAM EVROPE


Na najvećem dječijem i omladinskom muzičkom takmičenju ,,Ritam Evrope“ Bijeljinu će predstavljati Danilo Simić (16), Emilija Lazić (17) i Ljubinka Marković (18).

Ove mlade Bijeljince talentovane za muziku i ples primio je gradonačelnik Mićo Mićić.
 
-Puno puta do sada smo pokazali koliko naš grad ima talentovanu omladinu koja je sposobna za velike domete. Vama  želim  da pobijedite i da svojim talentom, šarmom i pozitivnom energijom očarate žiri i publiku, rekao je gradonačelnik Mićo Mićić na prijemu za ovo troje mladih Bijeljinaca kojima je Grad Bijeljina pružio logističku i tehničku pomoć.

Međunarodno  muzičko takmičenje ,,Ritam Evrope“, na kom pravo učešća imaju djeca i omladina uzrasta od 12 do 20 godina,  održava se već 12 godina uz podršku ambasada brojnih zemalja Evropske unije, Australije i Izraela. Ova muzička manifestacija prvi put se održava u Republici Srpskoj, a Istočno Sarajevo će u septembru biti grad domaćin finalnog takmičenja.
 
 Odabrani takmičari će imati priliku da svoj talenat za pjevanje i ples usavršavaju do tada, sa trenerima glasa kao i umjetničkim direktorima scenskog performansa programa ,,Ritam Evrope“.
 
-Na audiciji za ovu muzičku manifestaciju, koja je održana u februaru mjesecu, prošao sam kao pjevač, a Emilija i Ljubinka kao plesačice. Imamo šest mjeseci za usavršavanje pjevanja i plesa,  sa nama rade koreograf Aleksandar Leštarić i instruktor pjevanja Miloš Marković, kaže 16- godišnji Danilo Simić, učenik prvog razreda Gimnazije ,,Filip Višnjić“. Kako precizira, na finalnom takmičenju izvešće italijansku pjesmu ,,Soldi“.
 
Pobjednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija i gledalaca koji će glasati putem SMS-a, a finale takmičenja biće emitovano u direktnom prenosu na programu Radio Televizije Republike Srpske. Nagrada pobjedniku je putovanje u zemlju koju predstavlja, odnosno zemlju iz koje je pjesma koju izvodi.
 
Semberija info