Sjećanje na Đoku Mihajlovića :: Semberija INFO ::

 

Sjećanje na Đoku Mihajlovića


Crveni krst Republike Srpske organizovao je danas, 19. juna, komemorativnu sjednicu u znak sjećanja na generalnog sekretara Crvenog krsta Republike Srpske Đoku Mihajlovića, koji je preminuo 3. aprila, u 62. godini. Komemorativnoj sjednici prisustvovali su predstavnici Crvenog krsta Srbije, švajcarskog Crvenog krsta, Crvenog polumjeseca Turske, Društva Crvenog krsta BiH, kolege i saradnici iz strukture Crvenog krsta i predstavnici brojnih ustanova i institucija.Vršilac dužnosti generalnog sekretara CK RS Snežana Kovač s neskrivenom tugom zbog preranog odlaska Đoke Mihajlovića, naglasila je da je njegova smrt nenadoknadiv gubitak.


-Hvala mu za sve. Đoko je bio čovjek koga su svi voljeli i cijenili, jer je u sebi nosio humanost i ljudskost. Za svakog je imao toplu riječ i želju da pomogne“, rekla je Kovačeva. Od Mihajlovića se oprostio i predsjednk CK RS Brano Dursun.


-Mihajlović je bio čestit čovjek i humanista. Izgubili smo jednog od najboljih u našoj organizaciji i nikad ga nećemo zaboriviti“, rekao je Dursun. Predsjednik Crvenog križa BiH Husein Kličić izrazio je žaljenje zbog prerane smrti Đoke Mihajlovića.


-Izgubili smo velikog čovjeka i velikog humanistu. Okupili smo se da mu odamo počast za sve što je učinio i položimo cvijeće na njegov grob. Đoku Mihajlovića nikad nećemo zaboraviti, a iza njega su ostala brojna dobra đela koja će njegovo ime očuvati od zaborava“, rekao je Kličić.