Otpočela izgradnja nove Autobuske stanice u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Otpočela izgradnja nove Autobuske stanice u Bijeljini


- Danas otpočinjemo realizaciju značajnog projekta koji će umnogome promijeniti izgleda grada Bijeljina, a to je izgradnja nove autobuske stanice. Uz ovaj objekat, planiramo i prosijecanje nove saobraćajnice koja će ići pored „Žitoprometa“ i izlaziti kod Centra za visoko obrazovanje na gradsku zaobilaznicu, izjavio je gradonačelnik Mićo Mićić, označivši početak radova na izgradnji nove Autobuske stanice u Bijeljini.



Gradonačelnik Mićić je naglasio da će na taj način autobuski saobraćaj biti izmješten iz centra grada, te da će centar grada biti značajno saobraćajno rasterećen.

„Projekat autobuske stanice je vrijedan 3,2 miliona KM i rasprostiraće se na površini od 10.000 metara kvadratnih. Oko 1.300 m2 zauzimaće neophodni objekti glavne stanice i perone. U blizini stanice biće i mali park. Ovo je dobro rješenje za autobusku stanicu, jer će saobraćaj biti usmjeravan iz više pravaca. Izgradnja nove autobuske stanice potpuno mijenja saobraćaj u gradu. Rok za izgradnju Autobuske stanice je devet mjeseci“, izjavio je gradonačelnik Mićić, istakavši da je ovo jedan od dvanaest velikih projekata koji je dio dogovora sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i koji će biti realizovani na dobrobit svih građana Bijeljine.
Za izgradnju nove autobuske stanice obezbijeđeno je dva miliona KM iz kredita, dok će 1,2 miliona KM biti obezbijeđen redovnim prilivom u gradskom budžetu.

Jovan Gajić, direktor preduzeća „Buk promet“, koje je na tenderu dobilo posao izgradnje autobuske stanice, kaže da  je pripremljena dobra logistika kako bi se ovaj posao realizovao u roku od devet mjeseci.

„Kompanija „Buk promet“ u Bijeljini uskoro završava radove na kanalu Dašnica, a već dvije godine gradimo značajne objekte infrastrukture u Gradačcu, Trebinju i Gacku. Uskoro ćemo u Hrvatskoj otpočeti izgradnju jednog objekta. U Bijeljini smo prisutni u oblasti stanogradnje. U prošloj godini otpočeli smo izgradnju elemenata za betonske hale i to je novi pogon koji je dobro startovao. Uprkos pandemiji virusa korona, vjerujemo da ćemo uspješno realizovati sve započete radove u ovoj godini“, izjavio je Gajić.

​Semberija info