DONACIJA BOLNIČKIH KREVETA :: Semberija INFO ::

 

DONACIJA BOLNIČKIH KREVETA


Bolnica ,,Sveti vračevi“ Bijeljina primila je vrijednu donaciju  bolničkih kreveta. Radi se o 28 kvalitetnih krevetima koji su dopremljeni iz Švajcarske, a uz krevete donirani su i madraci tako da pacijenti imaju sve ono što im je najnužnije kako bi lakše prebrodili dane u bolesničkoj postelji.
 
Donacija, koju je predao đakon Velislav Mišura, obezbijeđena je zahvaljujući dobrotvornoj organizaciji Eparhije zvorničko-tuzlanske ,,Trojeručica“ .
 
 - Na prijedlog našeg člana Upravnog odbora iz modričkog namjesništva, oca Jadranka Stojanovića, koji je bio u kontaktu sa ,,Humanitarnom grupom za podršku selu Bare“  iz Tićinija u Švajcarskoj, realizovan je ovaj projekat. Inače, oni već duži period realizuju projekat u kojem opremaju bolnice po Republici Srpskoj. Uglavnom su to kreveti, ali i druga medicinska oprema koju sakupljaju u Švajcarskoj. Do sada su to već radili sa Crvenim krstom u Prijedoru, Gradišci i Prnjavoru, a evo sada i sa nama u Bijeljini. Zahvaljujem ljudima u Švajcarskoj koji su donirali ovu pomoć, a to su Humanitarna organizacija ,,Nemanjići“ i Humanitarna grupa za podršku sela Bare iz Tićinija, izjavio je Mišura precizirajući da su u Bolnicu ,,Sveti vračevi“ dovezli 28 kreveta.
 
Doktor Mihajlo Lazić, pomoćnik direktora za medicinske poslove, zahvalio je Humanitarnom udruženju ,,Trojeručica“ koje je organizovalo prikupljenje  bolničkih kreveta za bijeljinsku bolnicu.
 
-Ovih 28 kreveta su jedni od najsavremenijih na ovim prostorima. Veoma su udobni i mnogo će pomoći bolesnicima koji se nalaze na liječenju u našoj ustanovi. Prvenstveno im se zahvaljujem što su u ovoj situaciji to skupili, jer ovakvi kreveti su vrlo bitni kod liječenja teških bolesnika koji moraju 24 časa dnevno nepokretno da leže, rekao je dr Lazić koji je u ime bolnice Udruženju ,,Trojeručica“ uručio zahvalnicu.
 
Semberija info