VANREDNA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU POVODOM POVEĆANOG BROJA ZARAŽENIH U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

VANREDNA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU POVODOM POVEĆANOG BROJA ZARAŽENIH U BIJELjINI


Povodom povećanog broja zaraženih od korona virusa danas se ispred Urgentnog centra bijeljinske bolnice novinarima obratila specijalista epidemiolog Jela Aćimović iz Instituta za javno zdravstvo RS, ocjenujući aktuelnu situaciju u Bijeljini, kazala je da je ta situacija slična situacijama u Republici Srpskoj.

-Bijeljina sada u odnosu na prethodnu situaciju ima značajan broj oboljelih. Najvjerovatnije je da su ovi kojima je nalaz na korona virus pozitivan zarazili na nekim skupovima u zatvorenom prostoru. Ključno je da smo svi odgovorni i da vodimo računa o svom zdravlju. Važno je da stanje nije dramatično i da je situacija prepoznata na vrijeme i da se širenje virusa zaustavi'', poručila je dr Aćimović. V.D. direktora bijeljinske bolnice Milica Lovrić potvrdila je da je u posljednja 24 časa potvrđen 21 slučaj zaraze na području Bijeljine, Lopara i Ugljevika.

-Najviše zaraženih je iz Bijeljine,  17 osoba, od kojih je sedam zdravstvenih radnika i svi su radnici bijeljinske bolnice.

-Najvažnije je da su svi pacijenti bezbjedni i da su se zdravstveni radnici zarazili van bolnice'', istakla je dr Lovrić.

-Stanje je ozbiljno i sve nas upozorava da se moramo ozbiljnije ponašati.  Ovo govori da se ne poštuju odluke Štaba za vanredne situacije i da su se građani opustili. Neophodno je uzdržavanje od privatnih žurki i da kafići i ugostiteljski objekti poštuju uputstva'', poručio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Semberija info