Predsjednik Udruženja Slovaka postao član Pokreta za Bijeljinu :: Semberija INFO ::

 

Predsjednik Udruženja Slovaka postao član Pokreta za Bijeljinu


Danijel Štefek, magistar pravnih nauka i predsjednik Udruženja Slovaka u Bijeljini, postao je član - Pokreta za Bijeljinu.

Osim članstva, Štefek će da predvodi Savjet za saradnju sa nacionalnim manjinama, a, takođe, imenovan je i za člana Glavnog odbora Pokreta za Bijeljinu. 

"Pokret je uvijek odlično sarađivao sa našim komšijama Slovacima, a imenovanje Štefeka na čelo Savjeta za saradnju sa nacionalnim manjima jeste pokazatelj i poruka da ćemo u budućnosti sa Slovacima sarađivati još bolje i čvršće i ne samo sa Slovacima nego sa svim drugim nacionalnim manjinama. Ovim postupcima dokazujemo da se borimo za kvalitetnije uslove života svih građana Bijeljine, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku i svaku drugu vrstu pripadnosti", navode iz Pokreta za Bijeljinu.

Dodaju da Bijeljina mora da bude primjer uspješne i jedinstvene zajednice koja čuva i razvija pozitivne, miroljubive i humane društvene vrijednosti.

"Borimo se za očuvanje zdravog i jakog društva i radujemo se saradnji sa svim ljudima koji u nama prepoznaju prave ljudske vrijednosti. Mi smo Pokret svih građana Bijeljine", poručuju iz Pokreta.

​Info Bijeljina