Sloboda vjere jedan od preduslova za suživot u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Sloboda vjere jedan od preduslova za suživot u Bijeljini


Gradonačelnik Mićo Mićić sa saradnicima organizovao je danas novogodišnji prijem za predstavnike vjerskih zajednica koje djeluju na području Grada Bijeljina.



- Bijeljina prednjači u Republici Srpskoj i BiH kao Grad u kome se poštuje sloboda vjero
ispovijesti i druga ljudska prava. Nastojimo da svim vjerskim zajednicima pomognemo i finansijski u skladu sa mogućnostima, da bi mogli da grade i renoviraju svoje vjerske objekte - poručio je gradonačelnik Mićić, poželivši srećnu i uspješnu novu 2019. godinu svim pripadnicima svih vjerskih zajednica u Gradu.

Episkop zvorničko-tuzlanski gospodin Fotije 
je istakao da su novogodišnji prijemi pokazatelj prolaznosti vremena, ali da svi treba da teže onome što je vječno.



- Postajemo stariji za jednu godinu, a naša 
Crkva ukazuje na ono što je vječno i neprolazno, a to je Bog i zajednica sa Bogom. Želimo da ukažemo na put koji je najsigurniji, jer nas vodi u vječni život, odnosno u carstvo nebesko. Bog je postao čovjek radi nas i to je ono što je najvažnije, da volimo Boga i da volimo bližnje svoje - istakao je episkop Fotije.

Župnik 
katoličke Župe Prečistog srca Marijinog Andrej Lukanović, naveo je da je saradnja sa Gradskom upravom dobra.
- Gradska uprava nam je pomogla u uređenju
 porte oko naše crkve, što je od velikog značaja za nas, imajući u vidu da smo mala zajednica i nadamo se da ćemo imati podršku i u budućnosti - istakao je bijeljinski župnik.

Prijemu su prisustvovali i predstavnici Islamske zajednice Slovačke evangelističke crkve koji su se takođe zahvalili na saradnji Gradskoj upravi i izrazili očekivanje da će se ta saradnja nastaviti i u narednom godinama.

Izvor: Grad Bijeljina/Jelena Šarenac Burić