PONOSNI SMO NA RAD U PROTEKLIH ŠEST MJESECI :: Semberija INFO ::

 

PONOSNI SMO NA RAD U PROTEKLIH ŠEST MJESECI


Dolaskom dr Milice Lovrić na funkciju direktora bolnice „Sveti vračevi“, imali smo osjećaj da je stigla svijetla budućnost za nas zaposlene i naše pacijente. Njenim dolaskom vraćeno je dostojanstvo i pacijentu i medicinskom radniku. Dolazili smo neopterećeni na posao i željeli smo da opravdamo ukazano povjerenje.

Zaprepašteni smo i zatečeni odlukom o smjeni dr Lovrić, rekao je hirurg dr Bojan Kenjić.

On je u ime zaposlenih iskazao zahvalnost dr Lovrić za sve što je učinila za zaposlene u ovoj zdravstvenoj ustanovi i za građane Bijeljine i regije.

Gospodine Dodik, želimo da vjerujemo u Vašu iskrenost i dobronamjernost. Zato Vas pozivamo, dođite i vidite. Mi nemamo šta da sakrijemo, a da li to Vaši saradnici mogu da kažu?“, poručio je dr Kenjić.

Zahvalnost medijima na izvještavanju o radu u Bolnici, ali i zaposlenim u Bolnici, uputila je i dr Milica Lovrić.

Proteklih šest mjeseci svi ovi divni ljudi u pokazali su da bijeljinska Bolnica ima kapacitet i da može biti respektabilna regionalna bolnica na ponos ne samo Republike Srpske, već i šire. Ponosna sam na sve ono što smo timski uradili u proteklom periodu, podigli smo nivo usluga našim građanima i vratili smo dostojanstvo zdravstvenom radniku i povjerenje pacijenata“, rekla je dr Lovrić. Ona je naglasila da smatra da na taj period treba da budu ponosni i oni koji su joj ukazali povjerenje.

Pojavila se potom, ta „famozna“ utakmica, koja mi se spočitava, a sa kojom apsoltuno nemam bilo šta.
 

Organizovana je van radnog vremena, a ni jedna zakonska mjera ni propis nisu prekršeni. To je konstatovao i predsjednik komisije Instituta za javno zdravstvo RS koja je bila u kontroli, ali se taj izvještaj potom u Ministarstvu zdravlja kreira i frizira, kako bi bio alibi za smjenu, a iza svega očigledno stoji viša politička igra i namirivanje, gdje sam ja žrtvovana radi nečijeg višeg cilja“, rekla je dr Lovrić i dodala da se nada da su „oni koji su to odlučili dobro odmjerili i izabrali adekvatnu osobu za mjesto direktora Bolnice“.

Podršku u ime zaposlenih pružila je načelnica Službe za anesteziju i reanimaciju dr Dragana Lejić Milovanović, ističući da zdravstveni radnici nisu tu ni da smjenjuju, ni da postavljaju direktore, jer to radi Vlada RS i Ministarstvo.

Mi to poštujemo, ali želimo da kažemo da smo timskim radom, na čelu sa dr Lovrić uradili veliki posao u kojem smo sa elanom učestvovali. Pojavila se u međuvremenu i borba protiv virusa korona, protiv koga smo se borili i borimo se, kao i svugdje u svijetu. Ni jednog momenta nismo ustuknuli u ovoj borbi, ni jednog momenta rad ustanove nije dolazio u pitanje niti će. Danas, dok stojim ispreed novinara, dok se obraćamo javnosti, naše kolege zdarvstveni radnici se spremaju za obavljanje operativnih zahvata i postoperatvna liječenja. Radimo i u karantinu, dakle sve funkcioniše bez problema“, rekla je dr Milovanović Lejić i dodala da je dr Lovrić dala pravi kurs ovoj zdravstevnoj ustanovi i da se nada da će to činiti i novoimenovani direktor.

Da su zatečeni odlukom Vlade RS o smjeni dr Lovrić, rekao je i pomoćnik direktora za medicinska pitanja dr Mikajlo Lazić koji rekao da cilj obraćanja javnosti nije da se neko omalovažava ili ruši, već da se iznesu rezultati koji su impozantni, zahvaljujući timskom radu, ali prvenstveno zalaganju dr Lovrić.

Preuzimanjem dužnosti direktora, 3. januara 2020. godine, dr Lovrić je naslijedila gubitak bolnice od oko 6, 3 miliona KM iz 2019. godine, a kumulativni dug iz prethodnih godina iznosio je oko 35 miliona KM. Na računu je bilo oko 11. 500 KM. U proteklih šest mjeseci, ustanova je uspjela da pozitivno posluje sa 1, 2 miliona KM, odnosno, prihod je bio oko 11, 2 miliona KM, a rashodi oko 10 miliona KM. Takođe, sa danom 9. jul 2020. godine, na računu bolnice bilo je oko 690. 000 KM“, rekao je dr Lazić i naglasio da se dr Lovrić izuzetno zalagala za obezbjeđivanje sredstava za što bolji rad ove zdravstvene ustanove.
 

Pored zalaganja da budemo finansijski stabilni, upredo je rađeno na podizanje novioa pružanja medicinske usluge, u čemu smo takođe, na čelu sa dr Lovrić uspjeli i obezbijedili i savremenu medicinsku opremu“, rekao je dr Lazić.

Na skupu ispred bolnice, bilo je oko 150 zaposlenih radnika ove zdravstvene ustanove.

Semberija info