DEMOS BIJELjINA: Smjena direktora Doma zdravlja - dio aktuelnih POLITIČKIH PROMJENA :: Semberija INFO ::

 

DEMOS BIJELjINA: Smjena direktora Doma zdravlja - dio aktuelnih POLITIČKIH PROMJENA


Menadžment Doma zdravlja Bijeljina, na čelu sa prim. dr Duškom Milovanovićem, pokazao je izuzetnu požrtvovanost i odgovornost u postupanju tokom pandemije korona virusa.

Svi zaposleni u ovoj instituciji pridržavali su se preporuka i mjera nadležnih organa - republičkog i gradskog štaba za vanredne situacije, Instituta za javno zdravstvo i Ministarstva zdravlja Republike Srpske.

Uprkos teškim uslovima, posao je obavljan maksimalno odgovorno. Zdravstveni radnici radili su u sve tri smjene, 24 časa dnevno, kako bi u svakom momentu bili na raspolaganju građanima i pružili kvalitetnu medicinsku uslugu.

Obezbijeđena je neophodna zaštitna oprema ali, imajući u vidu da su zaposleni u Domu zdravlja  prvi na liniji odbrane i najizloženiji, došlo je do zaražavanja korona virusom. Važno je reći da su i tada ispoštovane sve procedure i zaustavljeno je dalje širenje virusa.

Sve je urađeno na visoko profesionalnom nivou, na šta i dr Milovanović, i mi kao stranka koja ga je predložila na tu poziciju, kao i svi zaposleni u Domu zdravlja, mogu samo da budu ponosni. Zbog toga mi ni na koji način ne prihvatamo odgovornost prim. dr Duška Milovanovića za trenutno stanje u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

S druge strane, mi prihvatamo smjenu dr Milovanovića kao dio aktuelnih promjena na političkoj sceni Bijeljine. U tom smislu, jasno nam je da dolazi i do promjena u kadrovskim rješenjima, te da je došlo do preraspodjele odgovornosti u institucijama koje su u nadležnosti grada, navodi se u saopštenju za javnost GO DEMOS Bijeljina.

​Info Bijeljina