Potpisana 54 ugovora za sanaciju kuća :: Semberija INFO ::

 

Potpisana 54 ugovora za sanaciju kuća


U Gradskoj upravi Bijeljina potpisana su još 54 ugovora za sanaciju kuća koje su oštećene u katastrofalnim poplavama iz 2014. godine koje su pogodile područje Bijeljije i Semberije. Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić podsjetio je na činjenicu da veliki broj kuća u protekle četiri godine nije saniran, jer vlasnici kuća nisu imali dovoljno novca nakon dobijenih vaučera za sanaciju.

„Ponovo smo kod Evropske unije, posredstvom UNDP-a, kandidovali za sanaciju oko 1.000 objekata. Oko 120 objekata dobilo je pozitivnu ocjenu i za njihovu sanaciju  su pripremljeni ugovori. Dobili smo sredstva i za 46 novih kuća, od kojih je dvadesetak već u fazi izgradnje. Kroz ovaj projekat više od milion KM sredstava EU biće investirano u sanaciju oštećenih objekata. Obaveza grada je da za svaku novu kuću obezbijedi oko 5.000 KM za izgradnju temelja i priključaka na infrastrukturu“, istakao je Mićić.

On kaže da Gradska uprava ima obavezu i obezbjeđenje parcela, ukoliko vlasnici ne mogu graditi na postojećim parcelama. Sanaciju oštećenih kuća će obavljati građevinska preduzeća „Prizma“ i Mont gradnja“. 

Lj.Lj.