"TROJERUČICA" PROSLAVILA KRSNU SLAVU, NAČELNIK UGLjEVIKA KUMOVAO :: Semberija INFO ::

 

"TROJERUČICA" PROSLAVILA KRSNU SLAVU, NAČELNIK UGLjEVIKA KUMOVAO


Dobrotvorna organizacija Eparhije zvorničko-tuzlanske "Trojeručica" obilježila je danas krsnu slavu - Ikonu Presvete Bogorodice Trojeručice u bijeljinskom hramu Svetog Đorđa, gdje je služena Sveta liturgija i osveštan slavski kolač.
 
Predsjednik dobrotvorne organizacije, đakon Velislav Mišura čestitao je svim članovima krsnu slavu, zaštitnicu i pokroviteljicu.
 
"Slava je prilika da se okupimo sa svima koji su pomogli našem radu i da podijelimo sva iskustva iz prethodnog perioda, da pokažemo da su sva donirana sredstva usmjerena prema onima kojima su namijenjena i najpotrebnija", rekao je Mišura novinarima.
 
On je dodao da je "Trojeručica" osnovana 2018. godine blagoslovom Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija i da djeluju u cijeloj eparhiji.
 
Kum slave, načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je članovima i istakao dobar odnos ove lokalne zajednice i dobrotvornog društva za koje je rekao da su primjer kako i na koji način se može pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.
 
On je istakao da članovi ove humanitarne organizacije pomažu svima kojima je pomoć potrebna, višečlane porodice, socijalno-ugrožene, raseljene, kao i sve koji su dali određen doprinos u stvaranju Republike Srpske.