STRIKTNO POŠTOVATI MJERE KOJE SU NA SNAZI :: Semberija INFO ::

 

STRIKTNO POŠTOVATI MJERE KOJE SU NA SNAZI


Situacija u bijeljinskoj bolnici, kada je u pitanju pandemija virusa korona, i dalje je veoma teška, izjavio je vršilac dužnosti direktora Bolnice „Sveti vračevi“ doktor Zlatko Maksimović nakon sastanka kome su prisustvovali direktori svih zdravstvenih ustanova sa područja Bijeljine, Ugljevika, Lopara, Pelagićeva i Donjeg Žabara.

„Svakodnevno organizujemo sastanke Kriznog štaba. Trenutno u kovid bolnici imamo 44 bolesnika. Imamo mlade ljude, sa dvadeset i tri ili nešto više godina starosti koji su u teškom stanju. Tu je i pacijent koji ima nešto više od četrdeset godina, a imamo i četiri pacijenta na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. To je vrsta respiratora, samo što pacijenti nisu intubirani. Zbog toga smo i pozvali sve direktore zdravstvenih ustanova koje gravitiraju ovoj bolnici i koji se bave primarnom zdravstvenom zaštitom. Imali smo visok stepen saglasnosti kada su u pitanju mjere koje treba preduzeti u narednom periodu. Konstatovali smo da se epidemiološke mjere ne poštuju ili se ne poštuju u dovoljnoj mjeri. Zdravstveni radnici će nastupiti prema gradskom i opštinskim kriznim štabovima sa zahtjevom da se epidemiološke mjere striktno poštuju. Krizni štabovi su odgovorni za poštovanje i provođenje epidemioloških mjera“, istakao je doktor Maksimović.
 On je izjavio da su protokoli liječenja pacijenata usaglašeni, neke dobre stvari su zadržane,  tako da će pacijenti ove regije direktno biti upućivani u kovid ambulantu bijeljinske bolnice.

On se tom prilikom zahvalio direktorima zdravstvenih ustanova na odzivu, istakavši da će zdravstveni radnici dati sve od sebe kako bi se poboljšala teška  epidemiološka situacija.

Doktor Maksimović je izjavio i da je upućen zahtjev za povećanje kapaciteta kovid bolnice u Bijeljini.
„Ima problema i oko povećanje potrošnje kiseonika. Mi smo zbog toga tu da rješavamo probleme. Vjerujem da će i obećanja nadležnih biti sprovedena u djelo“, izjavio je doktor Maksimović.

Direktor Doma zdravlja Lopare, doktor Želimir Nešković izjavio je da je epidemiološka situacija u Loparama stabilna.

 „Imamo četiri osobe pozitivne na virus korona i riječ je o blagim kliničkim simptomima ili su bez simptoma. Imali smo sreću da do 29. juna nismo imali nijednu osobu zaraženu virusom korona“, izjavio je doktor Želimir Nešković, naglasivši da epidemiološke mjere koje su trenutno na snazi treba maksimalno poštovati. Lj.Lj.