BIJELjINSKI SPORTISTI OSTVARUJU ZNAČAJNE REZULTATE :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINSKI SPORTISTI OSTVARUJU ZNAČAJNE REZULTATE


Među 27 tačaka, koje će se 29. jula naći na dnevnom redu 38. sjednice Skupštine grada, nalaze se i Informacije o stanju sportskih objekata, sporta i fizičke kulture  i školskog sporta na području grada Bijeljine.

Informacija je rađena na osnovu Programa rada Skupštine grada Bijeljina za 2020. godinu s ciljem da se sagleda sveukupno stanje sportskih objekata, sporta i fizičke kulture i školskog sporta na području grada Bijeljine.

Najveći sportski objekat u Bijeljini je Gradski stadion kojim upravlja javno preduzeće ,,Direkcija za izgradnju i razvoj grada“. Direkcija je, pojedinačnim ugovorima, Gradski stadion dala na korištenje brojnim sportskim klubovima, a Fudbalski klub ,,Radnik“ najveći je korisnik ovog objekta.

Na ovoj lokaciji nalaze se i četiri teniska terena koja koristi Teniski klub ,,As“, te gradska streljana kojom upravlja Streljački klub ,,Panteri“, a koriste ga i članovi Streljačkog kluba  ,,RVI Orao“.

Sljedeći veći sportski objekat u Bijeljini je Sportska dvorana  u Račanskoj ulici koja je jedini zatvoreni sportski objekat koji zadovoljava uslove  za odigravanje rukometnih utakmica. Ovu dvoranu za potrebe održavanja časova fizičke kulture koriste tri srednje škole. Ovu dvoranu koriste rukometni klub ,,Bijeljina“, Ženski rukometni klub ,,Radnik“, Škola rukometa, pojedini košarkaški klubovi i povremeno rekreativci.

Veliki broj fudbalskih terena, oko 60, nalazi se u seoskim sredinama i na njima se odigravaju utakmice u organizaciji fudbalskog saveza.

Otvoreni bazeni koji se nalaze u sklopu Banje Dvorovi su u dobrom stanju i redovno se održavaju.
U sklopu osnovnih škola su sportske sale, mnoge od njih su rekonstruisane u posljednjih nekoliko godina i u njima učenici imaju optimalne uslove za bavljenje sportom i održavanjem časova fizičke kulture. U toku je izgradnja školskih sportskih sala u Patkovači i Velikoj Obarskoj koje se finansiraju iz budžeta Vlade Srbije i Vlade republike Srpske.

Stanje sportskih objekata i uslovi za bavljenje sportom i fizičkom kulturom i školskim sportom u Bijeljini je na zadovoljavajućem nivou. Na području grada Bijeljine postoji veliki broj sportskih objekata koji ispunjavaju uslove za bavljenje sportom. Najbolji pokazatelj te tvrdnje je veliki broj značajnih rezultata koji ostvaruju bijeljinski spotristi na različitim takmičenjima.  


Semberija info