Bijeljina: Usvojen budžet u iznosu od 49,3 miliona KM :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina: Usvojen budžet u iznosu od 49,3 miliona KM


Odbornici Skupštine Grada Bijeljina usvojili su budžet za 2019. godinu od 49,3 miliona KM, bez podrške opozicije koja smatra da je nerealno da se 14,6 miliona KM budžeta troši na plate zaposlenih u Gradskoj upravi.

Prema  riječima gradonačelnika Miće Mićića, usvojeni budžet je realan i ostvariv, a izdvajanje za plate administracije je normalno i u skladu sa standardima u Evropi i svijetu. Mićić je takođe naglasio da Gradska uprava nema viška radnika i da je to rijetkost u Republici Srpskoj. Načelnik Odjeljenja za finansije Slavko Bašić istakao je da je novost u budžetu, u odnosu na prijedlog ovog dokumenta, uvođenje subvencije za legalizaciju objekata, za šta je predviđeno 10.000 KM. 



Predsjednik Skupštine Grada Slaviša Marković rekao je novinarima da je u ovoj godini lokalni parlament radio dobro i ispunio sve svoje obaveze, a potom je ocijenio da je budžet grada stabilan, te da nema kašnjenja u njegovom izvršenju. Odbornici su većinom glasova usvojili i drugi ovogodišnji rebalans budžeta koji je sa 54,1 milion KM povećan na 55,6 miliona KM, a najveći dio sredstava od 700.000 KM usmjeren je za pomoć preduzeću “Eko dep” za rješavanje neprijatnih mirisa sa regionalne deponije.
 
Budžetom za 2019. godinu nisu planirana nova zaduživanja grada, a za otplatu postojećih dugova planirano je više od pet miliona KM. Na 23. redovnoj sjednici, između ostalog, usvojen je i program rada Skupštine grada za narednu godinu. 

O.S.