Elektro-Bijeljina: Period iza nas pun izazova, u budućnost krupnim koracima :: Semberija INFO ::

 

Elektro-Bijeljina: Period iza nas pun izazova, u budućnost krupnim koracima


U prisustvu menadžmenta ZEDP "Elektro-Bijeljina" i kuma, lomljenjem slavskog kolača, danas je obilježen Sveti Prorok Ilija, slava ovog preduzeća.

"U današnje vrijeme, kada privredni ambijent nije najpovoljniji, ZEDP „Elektro-Bijeljina" ostvaruje zavidne poslovne rezultate, koji je s pravom, svrstavaju među najuspješnija preduzeća u regionu. Period iza nas bio je pun izazova, kako u pogledu nastavka modernizacije mreže, tako i u aktivnostima oko restrukturiranja preduzeća, razdvajanja djelatnosti, kao i oko prve faze sistematizacije radnih mjesta," navode iz Elekto Bijeljina.

- Iza nas je uspješan period, jer smo zadržali trend rasta poslovanja i uspješnih finansijskih rezultata, sveli smo distributivne gubitke na istorijski minimum, u toku je realizacija kapitalnog projekta, koji realizujemo posredstvom kreditnog aranžmana sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, vrijednog 15 miliona evra, a sredstva će biti utrošena do 2022. godine za finansiranje izgradnje i rekonstrucije srednje i nisko-naponske mreže i ugradnju pametnih brojila. Osim ovih sredstava, mi ćemo uložiti vlastita sredstva, tako da će projekat biti vrijedan oko 45 miliona maraka.Taj projekat će biti od izuzetnog značaja, kako za naš sistem, tako i za same krajnje kupce, što se već kroz postignute rezultate vidi i u praksi", rekao je dr Vaso Arsenović, vršilac dužnosti direktora ZEDP „Elektro-Bijeljina".



On je podsjetio i na investiranje od milion maraka za modernizaciju vozila i mehanizacije i ukazao na najveći izazov, a to je restrukturiranje Elektroprivrede Republike Srpske, kao i rasterećenje broja radnika putem davanja stimulativnih otpremnina.

"U skladu sa nastavkom implementacije restrukturiranja i optimalizacije broja radnika pozvali smo radnike da se dobrovoljno prijave za stimulativne otpremnine, što je iskoristilo 213 radnika. Na taj način smo ovu fazu završili i spremno nastavljamo dalje aktivnosti u pogledu razdvajanja djelatnosti distribucije od proizvodnje i snabdijevanja u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, kao i nastavak investicionog ciklusa", kaže direktor Arsenović. Sve rečeno je snažan temelj daljeg poslovanja i zalog za budućnost u koju će radnici i menadžment „Elektro-Bijeljine" krenuti krupnim koracima.

​Bijeljina Danas