SEMBERKA JANjA: AKCIJA KUPUJMO DOMAĆE DAJE REZULTATE :: Semberija INFO ::

 

SEMBERKA JANjA: AKCIJA KUPUJMO DOMAĆE DAJE REZULTATE


Pogon fabrike „Semberka“ u Janji, posjetili su gradonačelnik Mićo Mićić, predsjednik područne komore Bijeljina Anto Gajić i potpredsjednik Privredne komore RS Mihajlo Vidić, gdje su sa vlasnikom Kompanije „Bingo“ i rukovodiocem „Semberke“ Zlatanom Pejićem, obišli prerađivački pogon. Cilj posjete bio je upoznavanje sa rezultatima poslovanja i izazovima sa kojima se ovo preduzeće susreće, ali i da se sagledaju rezultati akcije „Kupujmo domaće“.

-Pomoć nadležnih insitucija u obezbijeđivanju sredstava poljoprivrednim proizvođačima za kupovinu sjemenskog krompira, nije izostala, a Grad Biejljina je učestvovao sa više od 16.000 KM“, rekao je gradonačelnik Mićo Mićić i dodao da je ovo podrška i akciji „Kupujmo domaće“.

-Nastavljamo da na ovakav način pomažemo našim poljoprivrednicima, a to je sigurnost kako za proizvođače, tako i za prerađivače i one koji plasiraju robu. Naši proizvođači imaju siguran plasman sirovina u fabriku „Semberka“ koja prerađuje sirovine, a većinski vlasnik fabrike je kompanija „Bingo“ koja ima svoj trgovinski lanac u cijeloj BiH“, istakao je Mićić. Rukovodilac fabrike „Semberka“ Zlatan Pejić rekao je da imaju ambiciozne planove i da su ugovorili proizvodnju krompira na 82 hektara.

-Očekujemo da ćemo preraditi oko 3.000 tona krompira, 2.000 tona paštrnaka i 1.000 tona mrkve. Kompletne količine krompira obezbijedili smo na području Semberije i Janje, imamo odliičnu saradnju sa zadrugom „Agro-farmer“ koja ima svoje kooperante“, rekao je Pejić i dodao da je kampanja vađenja krompira počela 12. avgusta,  da je već u fabriku zaprimljeno oko 600 tona, a preradili su oko 500 tona. Predsjednik područne komore Bijeljina Anto Gajić je naglasio da su predstavnici komore od pojave pandemije, u stalnom kontaktu sa privrednicima, sa ciljem što boljeg prevazilaženja roblema koje je izazvala pandemija.

-Zadovoljstvo nam je što fabrika „Semberka“ radi na zadovoljstvo svih, a istovremeno nam je psebno drago što se za sve ovo vrijeme nije dogodilo ni da neko od zaposlenih bude inficiran virusom korona“, rekao je Gajić i naglasio da nastavljaju da prate rad preduzeća sa ciljem da im pomognu u okviru nadležnosti.

Semberija info