KOMPANIJA PASS VRIJEDNA POŠTOVANjA :: Semberija INFO ::

 

KOMPANIJA PASS VRIJEDNA POŠTOVANjA


Kompaniju PASS u Ljeskovcu, posjetili su ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i gradonačelnik Mićo Mićić sa saradnicima, gdje su sa vlasnikom Radom Maletićem razgovarali o potrebama ove kompanije koja trenutno zapošljava 836 radnika.

Prethodno su, simboličnim presjecanjem vrpce, na upotrebu predali asfaltiran put koji spaja pogone kompanije, a koji je sa 30. 000 KM finansirao Grad Bijeljina. Direktor kompanije Maletić rekao je da preduzeće nije imalo velike teškoće tokom trajanja epidemije virusa korona i da se auto-industrija vrlo brzo oporavila. 



- Sada nam je neophodna pomoć u vezi sa akcizama, ali i dobra putna mreža, a ministar Košarac nam je obaćao da će nastojati da pomogne”, rekao je Maletić.

Gradonačelnik Mićić je istakao je da je za pohvalu činjenica da firma PASS u vrijeme virusa korona, nije otpuštala ljude, već je iz dana u dan zapošljavala radnike.

- Naše nastojanje je da ovakvim firmama i svim poslovnim zonama pomažemo, a svakako da ćemo tražiti načine da se i drugi infrastrukturni problemi firme riješe, “rekao je Mićić. Ministar Staša Košarac je naglasio da ova kompanija, čija je vrijednost poslova oko 40 miliona KM, izveze sve što proizvede i da je zato važno da sve institucije daju svoj doprinos kako bi joj pomogle.

- Veoma je važno da sve institucije daju svoj doprinos kako bi pomogle ovoj kompaniji, kao što to čini grad Bijeljina kada je riječ o infrastrukturi, a kao što je i opredjeljenje premijera Republike Srpske Radovana Viškovića da se pomognu kompanije koje se bave proizvodnjom u Republici Srpskoj”, rekao je Košarac i istakao da ova firma na 17.000 metara kvadratnih obavlja važnu djelatnost u auto-industriji.

- Treba poštovati napore ljudi ovdje koji zapošljavaju stanovništvo, što posluju bez obzira na virus korona i imaju ukupno 836 zaposlenih”, rekao je Košarac i istakao da treba razmotriti na koji način svim kompanijama koje su izvozno orijentisane dati neku vrsta podsticaja i pomoći da lakše prevaziđu određene probleme u poslovanju. 

- Razgovarali o izmjeni pravilnika o primjeni zakona o akcizama, s obzirom na činjenicu da ova kompanija koristi velike količine lož ulja i da plaća akcizu, te ćemo s tog aspekta zajedno sa nadležnim institucijama i u Republici Srpskoj, ali i na nivou BiH, napraviti analizu i vidjeti u kom pravcu ćemo donositi određena rješenja”, rekao je Košarac.

​Semberija info - O.Stjepanović