U Bijeljini 87 političkih subjekata, duplo više nego na prošlim izborima :: Semberija INFO ::

 

U Bijeljini 87 političkih subjekata, duplo više nego na prošlim izborima


Prema podacima Centralne izborne komisije BiH, Bijeljina i Doboj imaju najviše političkih subjekata prijavljenih za Gradsku skupštinu za lokalne izbore 15. novembra. Čak po 87, što je duplo više nego prije četiri godine.

Bogatstvo Semberije ne mjeri se više samo po plodnoj ravničarskoj zemlji, već i po broju političkih partija, nezavisnih kandidata i koalicija - čak 58 političkih partija i 29 nezavisnih kandidata boriće se 15. novembra, za neku od 31 odborničke stolice.

Bijeljina nije više bastion SDS-a , što u ovoj partiji i ne kriju. Priznaju da su pretrpjeli težak udarac, ali da na terenu situacija nije loše.
- Očekujem bolji rezultat nego Mićo Mićić i njegova grupa. Bolji rezultat od njih i po mojoj nekoj procjeni, nekih 6 odbornika. Moram priznati da smo slabiji jer je određen broj ljudi napustio SDS i otišao u nekom drugom smjeru - naglašava Tomica Stojanović, predsjednik Gradskog odbora SDS-a.

U SNSD-u očekuju da će njihova lista i kandidat za gradonačelnika biti apsolutni pobjednici predstojećih izbora.
- Naša procjena je da ćemo osvojiti osam mandata, a u zavisnosti od izlaznosti i same kampanje ne bi se iznenadio da osvojimo i 10 mandata - poručio je Nedeljko Ćorić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a.

Politički veteran i aktuelni gradonačelnik Bijeljine odnedavno predvodi jednu od najmlađih partija u Republici Srpskoj. Siguran je u dobar rezultat, pravdajući to potezom koji predstavlja zajedničku saradnju lokalne i republičke vlasti.
- Ja mislim da će se desiti u Bijeljini možda kao nikada do sada i nigdje na drugom mjestu da će 10 političkih subjekata imati odbornike u Skupštini grada što i nije tako loše, neka svi vide kako i na koji način se može funkcionisati - istakao je Mićo Mićić, predsjednik SDSS.

Sudeći po društvenim mrežama, rat za glasove odavno je počeo, a građani Semberije moći će da biraju od ljekara, pekara, privrednika, poljoprivrednika, stolara, električara do univerzitetskih profesora i uspješnih studenata. Šta će zauzvrat dobiti vidjeće u naredne četiri godine.

RTRS