Udruženje žena oboljelih od karcinoma dojke - Gea: Zajedno ćemo pobijediti i strah i bolest :: Semberija INFO ::

 

Udruženje žena oboljelih od karcinoma dojke - Gea: Zajedno ćemo pobijediti i strah i bolest


Na Godišnjoj skupštini Udruženja žena oboljelih od karcinoma dojke “Gea”, za novu predsjednicu izabrana je Đuja Pejić, dosadašnja potpredsjednica Udruženja. Uz odavanje dužne počasti preminuloj predsjednici Udruženja, Gordani - Goci Stupar, na Skupštini je izabrano novo rukovodstvo i organi uprave.



- Naša Goca bila je sinonim za Udruženje “Gea”, naš oslonac i naš pokretač. Udruženje je sa Gocom na čelu bilo prepoznatljivo ne samo u našem gradu, već i na području regije i šire. Neće biti lako nastaviti rad posle Gordane, ali moramo se boriti, moramo nastaviti, jer sigurna sam, to bi Goca tražila od mene i od svih nas”, rekla je Pejićeva i naglasila da se nada da će Udruženje smoći snage da nastavi svoj rad.

Đuja Pejić

Prema njenim riječima, prema prethodnim podacima Udruženja, bilo je oko 400 žena koje su se javljale u Udruženje, a riječ je o ženama sa područja Bijeljine, Lopara, Ugljevika i Donjeg Žabara.

- Naša misija i vizija je kao i u prethodnom periodu, psiho-socijalna pomoć ženama oboljelih od karcinoma dojke, jer vrlo je teško  suočiti se sa ovom bolešću, smoći snage i prihvatiti da bolujete od ove bolesti. Najvažnije je “natjerati” ženu da krene u liječenje i sve zdravstvene protokole. Ono što želimo, to je da svaka žena sa ovim problemom prihvati jednu rečenicu koju često ističemo, a to je - “ja ću pobijediti strah, pobijediću ovu bolest i biću zdrava žena”.

Pejićeva je izrazila zahvalnost Koaliciji KOLOSI i sekretaru Koalicije Miši Joviću, u čijem su sastavu, a koji im pružaju maksimalnu podršku.

- Hodamo u sličnim cipelama, svi imamo problema sa zdravljem, ali se jedinstveno borimo protiv bolesti. Ove godine se borimo i protiv virusa korona, pa smo maksimalno obazrivi i savjetujemo da se pridržavamo preporuka koje struka kaže”, poručila je Pejićeva.

Sekretar Koalicije KOLOSI Mišo Jović je naglasio da Udruženje “Gea” ima maksimalnu podršku u radu, a posebno razumiejvanje ima za njih jer iz ličnog primjera zna kako je teška borba protiv karcinoma.

- Borićemo se ne samo za psihološku već i svu drugu pomoć, ali i za ostvarivanje svih prava koja im pripadaju. Iza naše Koalicije stoji Gradska uprava koja nas maksimalno podržava, međunarodni projekti koje realizujemo pomoću međunarodnih organizacija, a nadamo se da ćemo nakon ovih izbora početi dobijati sredstva i od Vlade RS”, rekao je Jović i podsjetio da u Kolaciji KOLOSI egzistira 13 udruženja koja su kao jedna velika i složna porodica.

​Semberija info - O.Stjepanović