SPORAZUM IZMEĐU KOALICIJE KOLOSI I SDSS MIĆO MIĆIĆ :: Semberija INFO ::

 

SPORAZUM IZMEĐU KOALICIJE KOLOSI I SDSS MIĆO MIĆIĆ


Koalicija KOLOSI već 13 godina funkcioniše kao jedna porodica i okuplja 13 udruženja. Sve ove godine imaju bezrerezervnu podršku Gradske uprave.

- Gradonačelnik Mićo Mićić je svojevremeno potpisao Sporazum o saradnji sa nama i taj Sporazum važi i dan danas. Kao koalicija, proglašeni smo  od posebnog interesa i rješavamo brojne probleme osoba sa invaliditetom, zahvaljujući razumijevanju i korektnoj saradnji“, rekao je sekretar Koalicije KOLOSI Milorad Mišo Jović i naglasio da je potpisivanje današnjeg Sporazuma nastavak saradnje.



- U Koaliciji imamo ljude iz svih stranaka i ne uslovljavamo nikoga za koga da glasa. Mi uvijek podržavamo ljude koji nas podržavaju i pružaju nam podršku, a moram naglasiti da smo uz pomoć Gradske uprave uradili mnogo značajnih projekata za osobe sa invaliditetom kao što je otklanjanje fizičkih barijera, omogućili pristupačnost prilaza ustanovama  i institucijama, riješen je i problem lifta u Domu zdravlja, Gradski park je takođe prilagođen osoba sa invaliditetom i još mnogo toga je učinjeno, jer postoji razuimijevanje i podrška. Ono što nam je takođe bitno, kao osobe sa invaliditetom, nismo više nevidljivi u društvu. Ta barijera takođe je otkolonjenja i danas se za Koaliciju KOLOSI zna i izvan granica naše zemlje. Dokaz tome su i projekti koje smo realizovali irealizujemo sa međunarodnim organizacijama“, rekao je Jović i dodao da u Koaliciji očekuju da će se i izgradnjom nove Autobuske stanice, riješiti i pitanje gradskog prevoza za osobe sa invaliditetom. On je naglasio da će se u narednom periodu raditi intenzivno i na zapošljavanju mladih osoba sa invaliditetom i žena sa invaliditetom.

- Nadamo se da ćemo i po ovom pitanju nastaviti partnerski odnos, a posebno nas raduje činjenica da je na listi Srpske demokratske stranke Semberije mlada osoba iz Koalicije KOLOSI, Slavena Rajić, diplomirani psiholog“, rekao je Jović i izrazio nadu da će Rajićeva biti prepoznata i da će u skupštinskim klupama kandidovati potrebe osoba sa invaliditetom.

Gradonačelnik Mićo Mićić potvrdio je da imaju veoma korektnu i uspješnu saradnju sa Koalicijom KOLOSI, jer su spona sa osobama sa invaliditetom.

- Dugogodišnja saradnja doprinijela je da se rješavaju potrebe naših građana koji imaju zdravstvenih problema. Ono što je veoma bitno, dobijamo prave informacije sa terena o potrebama građana i njihovim problemima, a onda zajedno pronalazimo način da to rješavamo. To smo radili godinama unazad, a planiramo da tako i nastavimo. U okviru stranke je osnovan i Odbor na čijem čelu je Slavena Rajić, koja će biti spona sa Koalicijom i osobama sa invaliditetom, kako bismo na najbolji način mogli pomoći“, rekao je Mićić i najavio da će u oktobru biti otvoren i Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama u okviru Centra za socijalni rad.

Slavena Rajić je naglasila da je raduje potpisivanje Sporazuma, posebno što saradnja traje godinama unazad.

- Primjetne su mnoge promjene na bolje za osobe sa invaliditetom u našem u gradu, a ja kao osoba sa invaliditetom to itekako vidim i osjetim. Odlučila sam se i na političko angažovanje kako bi se još više unaprijedio položaj osoba sa invaliditetom. Smatram da kao neko ko je osoba sa invaliditetom, na najbolji način mogu da, onima koji mogu i treba da nam pomognu, predstavim šta je to što nam zaista treba“, rekla je Rajićeva.

Semberija info - O.Stjepanović