PREDSTAVLjENA ZAJEDNIČKA LISTA KANDIDATA STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE I STRANKE NAROD I PRAVDA: Mustafa Gradaščević nosilac liste :: Semberija INFO ::

 

PREDSTAVLjENA ZAJEDNIČKA LISTA KANDIDATA STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE I STRANKE NAROD I PRAVDA: Mustafa Gradaščević nosilac liste


Danas je na konferenciji za štampu predstavljena zajednička lista kandidata Stranke demokratske akcije i stranke Narod i pravda za odbornike u Skupštini Grada Bijeljina za predstojeće lokalne izbore. Kako je potvrdio Mustafa Gradaščević, predsjednik OO SDA Janja i potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina, ovo je prvi put da na imaju zajedničku listu kandidata.



- Uvjerili smo se da pojedinačni nastupi vode samo rasipanju glasova i zato smo se mi, i pored nekih razmimoilaženja na vrhu stranaka, odlučili za zajednički nastup na lokalu, jer više od 90 posto potreba građani ostvaruju na lokalnom novou'', rekao je Gradaščević i istakao da je lista kandidata raznovrsna, od mladih do već ostvarenih ozbiljnih ljudi.

Da razbijanje glasova ne vodi u dobrom smjeru, potvrdio je i Sead Trnovac, predsjednik Povjereništva stranke Narod i pravda za Bijeljinu.
- Zbog toga smo i inicirali zajednički nastup. Naš cilj je da popravimo uslove života povratnika, a i svih garađana koji žive na prostoru Bijeljine'', kazao je Trnovac.

Samir Baćevac, delegat u Vijeću naroda RS i član Izvršnog odbora SDA Janja, rekao da je na listi veliki broj kvalitetnih i obrazovanih ljudi koji su podržali iskorak naprijed.
- Naš cilj su tri odbornika u Skupštini grada Bijeljina, što je i realno'', mišljenja je Baćevac.

Da su predstojeći izbori potpuno drugačiji od svih prethodnih rekao je Jusuf Trbić, predsjednik BZK ,,Preporod'' Bijeljina-Janja, obrazlažući da će oni biti provedeni u posebnim uslovima zbog aktuelne epidemiološke situacije.
- Mnogo toga se ne zna u vezi sa ovim izborima, osim, da će, zasigurno, izaći mnogo manje građana na glasanje. Nismo sigurni ni da li će izbori biti realizovani u najavljenom terminu, zbog pandemije izazvane virusom korona. Mislim da će i ove izbore okarakterisati brojne nepravilnosti, jer već je počela ,,kupovina glasova'', a još se ništa decidno ne zna'', kategoričan je Trbić.
                                                              
Zajednička lista kandidata Stranke demokratske akcije i stranke Narod i pravda za odbornike u Skupštini Grada Bijeljina za predstojeće lokalne izbore:

1. Mustafa Gradascevic
2. Dzenana Osmanbasic
3. Jusuf Trbic
4. Azem Aletovic
5. Azra Adanalic
6. Samer El Chekh
7. Dzevdet Aganovic
8. Azra Sadikovic
9. Amina Hamidovic
10. Emir Musli
11. Amra Berbic
12. Mirsad Sabic
13. Azra Cosic
14. Mirza Junuzovic
15. Mirsada Djezic
16. Mujo Bogaljevic
17. Nasiha Danovic
18. Samir Sahiti
19. Admir Hrustanovic
20. Zarfa Jakupovic
21. Ismail Gutic
22. Fatima Mustafic
23. Adi Osmanovic
24. Amir Music
25. Amela Suljic
26. Nedim Hadzic
27. Aida Huremovic
28. Adelisa Cosic
29. Fadil Bacevac
30. Malik Hadzic
31. Mustafa Hrustanbegovic
32. Muamer Jusic
33. Nadira Kasic
34. Sadija Trnovac
35. Sead Trnovac

Semberija info - V.Zelenović