KAMPANjA POVODOM POČETKA ŠKOLE :: Semberija INFO ::

 

KAMPANjA POVODOM POČETKA ŠKOLE


Povodom početka nove školske godine, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, naša Uprava provodi kampanju  ,,Zaštitimo djecu u saobraćaju'', čiji je  cilj prevencija saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju pješaci školskog uzrasta'', najavljuju iz policije.
 
U toku septembra ispred svih škola u na području Policijske uprave Bijeljina, biće angažovan veći broj policijskih službenika koji će regulisati saobraćaj, kontrolisati prekršaje koji su uzročno – posljedično povezani sa nastankom saobraćjanih nezgoda, prije svega, brzinu i poštovanje odnosa vozač – pješak, kao i tehničku ispravnost autobusa, a naročito onih koji vrše prevoz učenika.
 
Osim, pojačanog prisustva policijskih službenika u blizini škola, u toku septembra, u svim osnovnim školama, policijski službenici održaće edukativna predavanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja za najmlađe školarce.
 
Policijska uprava Bijeljina, ovom prilikom apeluje, na sve učesnike u saobraćaju, naročito vozače, da u toku školske godine obrate veću pažnju na brzinu kretanja motornih vozila. Brzina bi trebalo da bude takva da vozač u svako vrijeme može da zaustavi svoj automobil.
 
 
Semberija info