POTPISANA ČETIRI UGOVORA SA POST-DIPLOMCIMA :: Semberija INFO ::

 

POTPISANA ČETIRI UGOVORA SA POST-DIPLOMCIMA


Četiri ugovora o finansiranju naučno-istraživačkih radova (master-radova i doktorskih disertacija), potpisao je gradonačelnik Mićo Mićić sa četiri studenta post-diplomskih studija. Tri ugovora su sa postdiplomcima i jedan ugovor za doktorsku disertaciju.



- Od 2006. godine nastojimo da stipendijama pomognemo mladim i talentovanim ljudima. Imali smo četiri prijave na konkurs i prihvatili smo sve četiri, jer podnosioci zahtjeva imaju prosjek preko devet, a imaju i dobre teme. Naša želja je da im pomognemo da završe svoje radove, a kad završe, da budu članovi ovog društva“, rekao je Mićić. On je dodao da je iznos za master radove po 1.500 KM, a za doktorsku disertaciju 2.000 KM.

- Svake godine  potpisujemo ugovore o stipendiranju, a trenutno imamo ugovore  165 studenata i godišnje izdvajamo 300.000 KM  za stipendiranje“, pojasnio je Mićić i čestitao studentima na postignutim rezultatima.

Jedan od stipendista Marko Krajišnik zahvalio se na pomoći Gradskoj upravi i gradonačelniku, jer, kako je naglasio, „pomažu mladim ljudima koji se školuju i koji se bave naučno-istraživačkim radom“. Prosjek Krajišnikovih ocjena tokom studiranja je 10, a tema master-rada je iz oblasti finansija.

Stipendista za naučno-istraživački rad  je i Vesna Miletić koja se zahvalila na finansijskoj pomoći.
- Izrada master-rada iziskuje velike troškove i ovo će svakako pomoći, kako meni tako i mojim kolegama stpendistima. Moja tema se odnosi na rad  „Uticaj hartija od vrijednosti na razvoj i funkcionisanje finansijskog tržišta Republike Srpske“, jer smatram da će u eri globalizacije finansijskog tržišta, uticaj hartija od vrijednosti zauzeti značajno mjesto“, rekla je Miletićeva.

Semberija info - O.Stjepanović
​Foto - B.Milošević