Danas je prvi dan škole u svim osnovnim i srednjim školama: Srećno, đaci! :: Semberija INFO ::

 

Danas je prvi dan škole u svim osnovnim i srednjim školama: Srećno, đaci!


Srećno, đaci!

Danas, prvog septembra školsko zvono zazvonilo je u 12 osnovnih i šest srednjih škola na području grada Bijeljine i označilo  početak nove školske  2020/2021. godine. Školarci srećno, vozači opreznije vozite u blizini škole. 

Nastava se zbog epidemije korona virusa odvija u drugačijim uslovima, uz pojačane higijensko-epidemiološke mjere i skraćeno trajanje časova.

Prema riječima načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave grada Bijeljine Samera el Šeika, sve škole su se spremile za provođenje svih mjera koje je propisao Institut za javno zdravlje Republike Srpske zbog epidemije korona virusa, a Ministarstvo prosvjete i kulture RS će u svakodnevnoj komunikaciji sa školama pratiti odvijanje situacije.



- U svim osnovnim i srednjim školama na području našeg grada urađena je dezinfekcija, odjeljenja su podijeljena i formirane su grupe do 15 učenika, a sve u skladu s preporukama Instituta za javno zdravstvo i resornog ministarstva. Kako saznajemo, svi đaci su jutros u školu došli sa maskama, ozbiljno su shvatili preporuke  i izuzetno su disciplinovani,  ističe Samer el Šeik koji je svim učenicima, roditeljima i nastavnicima poželio uspješan početak nove školske godine.

Početkom svake nove školske godine na saobraćajnicama se pojavljuje nekoliko stotina novih školaraca od kojih se neki prvi put susreću sa brzim automobilima, motociklima pješačkim prelazima, semaforima i slično. 

Djeca su u saobraćaju skoro nevidljiva, do drugog razreda se ne vide iza automobila, vesela su i nepromišljena. Zato su najugroženija grupa  učenici prvih razreda, a njih je ove školske godine 848 u bijeljinskim osnovnim školama.

​Semberija info - M.Rešidović