U Bijeljini proslavljen Dan Republike Srpske :: Semberija INFO ::

 

U Bijeljini proslavljen Dan Republike Srpske


Odavanjem počasti poginulim borcima Vojske Republike Srpske i polaganjem cvijeća ispred spomenika na gradskom trgu, a potom prijemom koji je organizovao gradonačelnik Mićo Mićić, svečano je obilježen Dan Republike 9. januar i 27 godina od stvaranja Republike Srpske. Obraćajući se na prijemu, gradonačelnik Mićić je podsjetio da se već duže od decenije organizuje prijem povodom Dana Republike za privrednike i predstavnike društvenog života Bijeljine.



-Dostojanstveno obilježavamo Dan Republike i nije nam cilj nikog da provociramo jer vjerujemo da u Srpskoj ima mjesta za sve koji je vole i trude se da je učine boljim mjestom za život. Uspjeli smo da u Semberiji izgradimo društvo tolerancije u kojem se poštuju posebnosti svih zajednica. Svakog 9. januara s poštovanjem se sjećamo svih koji su za stvaranje  Srpske dali svoje živote. Danas, u miru gradimo našu Republiku i vodimo borbu da poboljšamo kvalitet života naših građana, rekao je Mićić. On je podsjetio da se na tradicionalnom prijemu dodjeljuju priznanja istaknutim privrednim kolektivima za dostignuća u prethodnom periodu.



Nagrađeno je sedam privrednika, Kompanija “Nešković”, Etno selo “Stanišići”, “Mega drvo”, “PASS”, Zoran Jenjić vlasnik autolimarske radnje “Cole” i Udruženje građana “Paradigma”. Vlasnik Etno sela “Stanišići”, Boris Stanišić zahvalio je na priznanju i izrazio zadovoljstvo što Grad Bijeljina cijeni rad u Etno selu koje je postalo prepoznatljivo ne samo u Republici Srpskoj nego i u svijetu. Povodom Dana Republike Grad Bijeljina je okićen zastavama Srpske, kilometrima duž glavnih saobraćajnica u gradu, a da je Dan Republike jedan od veoma značajnih datuma, rekao je i predsjednik Gradske boračke organizacije Miodrag Stevanović.

-Okupili smo se da zajednički obilježimo Dan Republike, ne zaboravljajući ni jednog trenutka one koji su najzaslužniji za stvaranje Republike, a to su naši borci. Hiljade boraca dalo je život za Srpsku i ovo je naša svetinja koju zauvijek treba da čuvamo, rekao je Stevanović čestitajući Dan Republike.
  
O.Stjepanović