PISMA U POŠTANSKIM SANDUČIĆIMA: Bez adrese primaoca :: Semberija INFO ::

 

PISMA U POŠTANSKIM SANDUČIĆIMA: Bez adrese primaoca


Ovih dana mnogi građani Bijeljine zatekli su u svojim poštanskim sandučićima kovertirana pisma bez adrese primaocima, ali sa detaljnom adresom onoga ko je pismo napisao i poslao.

Naime, kako je stoji, pismo je napisala izvjesna Joka Đokić, Ulica Filipa Višnjića 139 iz Bijeljine.
Prema sadržaju pisma ova žena je, najvjerovatnije, u Jehovinom svjedocima i poziva sugrađane da pogledaju veb sajt na kojem je, kako piše, program.

Korona virus i aktuelna epidemiološka situacija naveli su ovu ženu na ovakav vid komunikacije.
,,Nisam lično razgovarala sa Vama, jer želim ispoštovati socijalnu distancu'', napisano je u pismu.

Inače, pripadnici Jehovinih svjedoka su jako navalentni u širenju svog programa i vrlo uporni u svojim namjerama. Često narušavaju privatnost mnogih ljudi, što je učinjeno i ovog puta, i što je najpogubnije mogu vrlo negativno uticati na djecu.

Ako dijete dođe do ovakvog sadržaja, a što je sasvim moguće, i kad nađe veb adresu, doći će u iskušenje da pogleda šta tu piše.

- Ti sadržaji su obično pisani pitko, djeluju vrlo primamljivo i dječiji mozak ih brzo percipira, što može biti opasnost za dijete i odvesti ga u neželjenom pravcu. Još ako se desi da roditelji ne znaju kakav je sadržaj koji je dijete pročitalo opasnost je još veća. Ovo je prilika da roditelji dodatno obrate pažnju šta imaju u poštanskim sandučićima, da prate šta njihovo dijete čita i na kom portalu, jer sad djecu zanimaju društvene mreže koje nude ,,sve i svašta''.

Ovakva pisma i upute mogu negativno uticati i stare, koji su u stanju neke apatije, pa i oni mogu biti potencijalni ,,klijenti Jehovinim svjedocima''. Ali, najviše upozoravamo naše najmlađe ako dođu u priliku da nađu bilo kakvo pismo, da ne dolaze u iskušenje da ga otvore i čitaju, nego da ga daju roditeljima, jer će roditelji znati kako da postupe u tom slučaju'', upozoravaju socijalni radnici.

Semberija info