Gradonačelnik Milić predstavio program 19. godišnjice Brčko distrikta BiH :: Semberija INFO ::

 

Gradonačelnik Milić predstavio program 19. godišnjice Brčko distrikta BiH


„Manifestacije povodom obilježavanja 19 godina postojanja Brčko distrikta BiH, prema odluci Organizacionog odbora, počinju u mjesecu martu.

Kao i prethodnih godina, centralni događaj će biti svečana akademija na kojoj očekujemo dolazak zvanica iz javnog i političkog života sa državnog, entitetskog i lokalnog nivoa“, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić. 

On je naglasio da je već tradicija održavanje koncerta povodom Dana Distrikta te da će ove godine 7. marta na Gradskom trgu u Brčkom nastupiti Jelena Rozga. 

„Po 15. put bit će održana manifestacija dječijeg stvaralaštva 'Dječija mašta može svašta', koja će biti održana 3. marta“, dodao je gradonačelnik Milić, dodajući da se u programu našlo i niz drugih manifestacija koje su posvećene djeci i omladini. 

Gradonačelnik je naveo da je jedan od planiranih i događaj koji je prethodnih godina punio salu Tehničke škole do posljednjeg mjesta – Državno prvenstvo u latinoameričkim i standardnim plesovima. 

„U martu nas očekuju i finalne utakmice Kupa BiH u odbojci za muškarce i žene, ali i niz dešavanja edukativnog karaktera kao što je 'Simpozij medicinskih sestara i tehničara' te humanitarne akcije poput dobrovoljnog darivanja krvi. Osim toga, bit će održano i nekoliko manifestacija koje promovišu tradiciju, običaje i kulturu naroda koji žive u našem gradu“, zaključio je Milić. 

Kako je istakao, sredstva koja su izdvojena su na nivou prošlogodišnjih i iznose oko 200.000 KM.

Izvor: www.vlada.bdcentral.net

Program godišnjice: