Čestitka povodom 1. maja – Praznika rada :: Semberija INFO ::

 

Čestitka povodom 1. maja – Praznika rada


Povodom Prvog maja – Međunarodnog praznika rada svim građanima Brčko distrikta Bosne i Hercegovine upućujemo iskrene čestitke, uz želju da zajedničkim radom i naporom stvorimo bolje uslove života i rada u našoj zajednici.
 
Prvi maj je simbol borbe za radnička prava i izraz radničke solidarnosti i on nas podsjeća da je neophodno ulagati svakodnevne i maksimalne napore kako bismo poboljšali status radnika i obezbijedili ostvarivanje jednog od najvažnijih prava – pravo na rad.
 
Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine svjesna je teškog stanja radnika i prepreka na koje građani nailaze u ostvarivanju svog osnovnog prava. Stoga, naša opredijeljenost je da osnažimo radnička prava kroz različite mehanizme: dodjelom privrednih podsticaja, pružanjem podrške novim poslovnim inicijativama, zapošljavanjem mladih kroz brojne programe i zajedničkim dijalogom sa sindikatima. Predan i kontinuiran saradnički rad je ključan za stvaranje boljeg životnog ambijenta, u kojem će radnici uživati sva prava koja su im garantovana najvišim domaćim i međunarodnim aktima.
 
U želji da u dobrom raspoloženju provedu predstojeći praznik, svim građanima Distrikta čestitamo Međunarodni praznik rada.
 
 
Gradonačelnik

Prim. dr Zijad Nišić

Zamjenik gradonačelnika

Dr Anto Domić