Brčko: Upriličen sastanak povodom Dana slobode medija :: Semberija INFO ::

 

Brčko: Upriličen sastanak povodom Dana slobode medija


Povodom Svjetskog dana slobode medija, graonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zijad Nišić danas je, zajedno s zamjenikom gradonačelnika Antom Domićem i glavnim koordinatorom Vlade Željkom Antićem upriličio sastanak sa predstavnicima lokalnih brčanskih medija.
 
Prisutni su na sastanku razgovarali o uslovima rada novinara, njihovoj odgovornoj ulozi posredovanja između vlasti i građana, kao i potrebi donošenja zakonske regulative u oblasti medija.
 
„Novinarstvo je jedna od najčasnijih profesija koju izuzetno cijenim i koja je vrlo odgovorna s obzirom da vijest formira svijest i da ste vi medij između nas i građana, s razlogom se zovete „sedma sila“. S obzirom da smo svjesni okolnosti u kojima radite i djelujete, nastojat ćemo da ovu oblast regulišemo zakonom i tako zajednički učinimo veliki pomak u razvoju demokratije“ izjavio je u svom obraćanju gradonačelnik Nišić.
 
„Prije svega želim da se zahvalim gradonačelniku koji je prvi od osnivanja Distrikta za Dan slobode medija pozvao lokalne medije da razgovaramo o stanju u oblasti medija i najviše se potenciralo donošenje zakona o medijima koji bi bolje regulisao ovu oblast u više segmenata“ izjavio je Adis Mujdanović, glavni urednik portala Plural, te dodao da očekuje transparentnije finansiranje medija.