BRČKO: Čelnici Distrikta sa Bećirovićem i Efendićem :: Semberija INFO ::

 

BRČKO: Čelnici Distrikta sa Bećirovićem i Efendićem


​BRČKO: Čelnici Distrikta sa Bećirovićem i EfendićemUpriličen sastanak s članom Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem i načelnikom Opštine Novi Grad Sarajevo Semirom Efendićem

Čelnici Distrikta danas su u Gradskoj vijećnici upriličili sastanak s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denisom Bećirovićem i načelnikom Opštine Novi Grad Sarajevo Semirom Efendićem. 

Tom prilikom, gradonačelnik Zijad Nišić je, zajedno s glavnim koordinatorom Vlade Željkom Antićem, predsjednikom Skupštine Sinišom Milićem i dopredsjednikom Ivom Filipovićem, podijelio  informacije o aktuelnim dešavanjima, nagalašavajući da je pomoć državnih institucija Brčko distriktu neophodna za razvoj, ne samo Distrikta, nego i BiH.

„Naši današnji gosti, dr. Bećirović i gosp. Efendić, su došli u posjetu kako bi vidjeli kakve su perspektive Distrikta, kakav je njegov ambijent i razvojna mogućnost, i mi računamo na unutrašnje ekonomske, finansijske i političke integracije, koje mogu biti jedan od podsticaja na putu ka Evropskoj uniji. Drago mi je da dijelimo stavove sa članom Predsjedništva BiH, njegova pomoć nam je svakako potrebna kako bismo imali uspješnu zajedničnu budućnost, a gosp. Efendić nam je prenio svoja iskustva i način na koji vodi lokalnu zajednicu koja već ima atribute evropskih metropola,“ izjavio je gradonačelnik Nišić.

Denis Bećirović kazao je da će njegova današnja posjeta biti podsticaj da se postigne kvalitetnija saradnja Brčko distrikta s državnim organima vlasti BiH. 
„U vrlo kratkom vremenu, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je odobrilo grant za Luku Brčko u iznosu od 3 miliona eura. To je jedna konkretna stvar vezana za Distrikt i danas smo bili saglasni da sve projekte koji dolaze iz Brčko distrikta prema državnim organima BiH, posebno prema Predsjedništvu, trebamo maksimalno ubrzati“ istakao je dr. Bećirović.

„Spreman sam da, s jedne strane u političkom smislu, na svaki mogući način podržim Brčko distrikt BiH u razvojnim i svim drugim projektima, a s druge strane, kao načelnik Opštine Novi Grad Sarajevo koja ima najveći broj stanovnika, da svoje desetogodišnje iskustvo upravljanja jednom takvom zajednicom i brojnim razvojnim projektima stavim na raspolaganje, kao i svaki vid pomoći, jer je Brčko distrikt BiH sredina koja ima želju i namjeru da se razvija u svim oblastma života“ izjavio je načelnik Efendić.


VLADA BRČKO DISTRIKTA BIH - SEKTOR ZA INFORMISANjE